Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien telefonsarunā apsveica ASV prezidentu Baraku Obamu ar uzvaru vēlēšanās un atkārtoti uzaicināja viņu ierasties vizītē Krievijā, žurnālistus informēja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Putins apsolīja savam amerikāņu kolēģim sekmes savas jaunās komandas veidošanā. Prezidenti apstiprināja ieinteresētību pakāpeniskā divpusējo attiecību attīstībā visās jomās, ieskaitot ekonomisko komponenti," sacīja Kremļa pārstāvis.

Peskovs teica, ka Putins "apstiprinājis Obamam ielūgumu apmeklēt Krieviju vizītē".

"Obama pateicās par apsveikumu un uzaicinājumu un apstiprināja gatavību doties uz Krieviju perspektīvā, pēc tam, kad termiņi būs galīgi saskaņoti pa diplomātiskajiem kanāliem," piebilda Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Savukārt Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, raksturojot Krievijas un ASV attiecības, teica, ka tās vairs nevajag pārstartēt, bet attīstīt.

"Ziniet, mēs jau esam pārstartējuši visu, ko varēja. Tagad vajag nevis no jauna spiest pogas "Reset" un "Reload", bet gan attīstīt attiecības," sacīja Medvedevs intervijā Somijas plašsaziņas līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!