Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien izdevis pavēli Melnās jūras reģionā sarīkot iepriekš neplānotas militārās mācības, lai pārbaudītu Krievijas bruņoto spēku kaujas spējas, pavēstīja Kremlis.

Pavēle ceturtdienas rītā plkst.4 (plkst.2 pēc Latvijas laika) aizlīmētā aploksnē nodota aizsardzības ministram Sergejam Šoigu.

Paredzēts, ka militārajos manevros būs iesaistīti 36 kuģi no Krievijas Melnās jūras flotes bāzēm Sevastopolē un Novorosijskā, kā arī līdz pat 7000 karavīru. Tiks iesaistīta arī aviācija, gaisa desantnieki un īpašie spēki.

Kā skaidroja Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, izdodot šādu pavēli, Putins vēlējies pārbaudīt Krievijas bruņoto spēku kaujas spējas. Peskovs arī uzsvēra, ka Maskavai nav pienākuma par šo ieceri informēt savus partnerus, jo mācībās piedalīsies mazāk nekā 7000 cilvēku.

"Šodien plkst.4 Krievijas Federācijas prezidents un augstākais militārais komandieris [Putins] uzdeva aizsardzības ministram Melnās jūras reģionā sākt plaša mēroga militārās mācības," apstiprināja Peskovs. "Runa ir par nozīmīgām mācībām, kas iecerētas kā pārbaude."

Putins jau bija brīdinājis Krievijas bruņotos spēkus, ka to kaujas gatavība tiks pārbaudīta bez iepriekšēja brīdinājuma.

"Ja atceramies, ko prezidents pirms neilga laika teica Aizsardzības ministrijas padomē, mēs atminamies viņa vārdus, ka turpināsies pēkšņu pārbaužu prakse," piebilda Peskovs.

Pavēli sākt militārās mācības Putins izdevis naktī uz ceturtdienu mājupceļā no Dienvidāfrikas, kur apmeklēja ekonomiski strauji augošo valstu apvienības BRICS samitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!