Foto: Instagram.com

Zviedrijas policija apstiprinājusi, ka Krievijas uzņēmējs un politiķis Vladislavs Surkovs, kurš ir Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināta persona un viens no tiem cilvēkiem, kam Eiropas Savienība noteikusi ieceļošanas aizliegumu, pēc sankciju stāšanās spēkā atradies Zviedrijā, vēsta "The Wall Street Journal".

"Vladislavs Surkovs Zviedriju atstāja 23.martā," teicis Zviedrijas Robežas policijas pārstāvis Kents Soderlunds, piebilstot, ka nav zināms, kur Surkovs devies pēc tam.

Tomēr zināms esot tas, ka viņš valsti atstājis ar lidojumu, kura galamērķis bija ārpus Šengenas zonas esoša valsts, viņš norādījis.

Par Surkova braucienu ziņoja Zviedrijas mediji, kas ievēroja, ka Surkova dzīvesbiedre sociālajā tīklā "Instagram" bija ievietojusi attēlus, kuros abi redzami, pozējot Stokholmas ielās. Attēli tika ievietoti 20.martā, kas ir dienu pirms sankciju spēkā stāšanās.

Robežas policija gan norāda, ka nākamreiz Surkovam iekļūt Zviedrijā vairs nebūs tik vienkārši.

Pēc tam, kad arī ASV Putina palīgam Surkovam un virknei citu Krievijas amatpersonu noteica ieceļošanas ierobežojumus, viņš Krievijas presē sacījis, ka vienīgais, kas viņu ASV interesējot, esot mūziķis Tupaks Šakurs, rakstnieks Alens Ginsbergs un mākslinieks Džeksons Polloks. "Man nav nepieciešama vīza, lai piekļūtu viņu darbiem, es neko nezaudēju," izteicies Surkovs.

Savulaik Surkovs bijis Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs un tiek saukts par vienu no Kremļa ideoloģijas veidotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!