Foto: stock.xchng

Krievijas tiesa otrdien lēmusi, ka Polijas konsulātam Sanktpēterburgā īres parāda dēļ jāatbrīvo telpas, kurās tas līdz šim darbojies, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Tiesa lēma no apsūdzētā piedzīt 74 miljonus rubļu (987 845 eiro) un juridiskās izmaksas, kā arī lika atbrīvot ēku, kas atrodas piektajā Sovetskaja ielā 12/14," paziņojusi tiesnese Darja Anrejeva.

Polijas diplomāti kopš 1983.gada strādājuši divās ēkās pilsētas centrā.

Uzņēmums "Inpredservice", kas nodarbojas ar telpu izīrēšanu ārvalstu pārstāvniecībām Krievijā, norāda, ka Polijas konsulāts īri nav maksājis kopš 1993.gada, taču tiesā iesniegtā prasība bijusi par pēdējo trīs gadu laikā uzkrāto parādu, vēsta ārvalstu mediji.

"Inpredservice" pārstāvji medijiem norādījuši, ka lēmumam nav ''politiska konteksta'' un ka šis ir vienīgais konsulāts pilsētā, kas nemaksā īri.

Polijas vēstniecība Maskavā norādījusi, ka šāds lēmums ir pretrunā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām. Tāpat vēstniecība informējusi, ka īres maksu par ēkām Sanktpēterburgā pārstājusi maksāt, jo Krievija desmitkārtīgi cēlusi cenu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!