Foto: AP/Scanpix/LETA

Vladimiru Ugļevu, zinātnieku, kurš palīdzēja izstrādāt "Novichok" nervu aģentu notriekusi mašīna laikā, kad viņš centies šķērsot ielu, ziņo "The Moscow times". Pirms dažām dienām Ugļevs intervijā izteicās, ka Krievija, visticamāk, ir atbildīga par Solsberi uzbrukumu, kurā cieta bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita.

Otrdien Ugļevs tika notriekts netālu no savām mājām Anapas pilsētā Krievijā. Zinātnieks ir hospitalizēts un pašlaik atkopjas no galvas un pēdas traumām.

Maskava kategoriski noliedz savu saistību ar Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas indēšanu, apvainojot Lielbritāniju "rusofobiskā" un provokatīvā rīcībā. Pirms nedēļas Vladimirs Ugļevs sniedza interviju, kurā atklāja, ka Krievijas vainu uzbrukumā pierādīt būs grūti, tomēr, visdrīzāk, tieši šī valsts ir atbildīga par notikušo.

Bijušais dubultaģents Sergejs Skripaļs, kurš Lielbritānijai bija nodevis informāciju par Krievijas izlūkošanas aģentiem, 4. martā kopā ar savu meitu Jūliju tika atrasts saindēts Solsberi pilsētā Anglijā. Britu dienesti secināja, ka Skripaļi saindēti ar Krievijā izstrādātu "Novičok" grupas ķīmisko vielu, un valdība notikušajā apvainoja Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!