Foto: Itar-Tass/Scanpix
Slovākijā avarējis Ukrainas helikopters, kurā atradušies nelegālie imigranti, piektdien paziņoja Ukrainas robežapsardzības dienests.

Helikopterā "Mi-2", kas nogāzās Slovākijas teritorijā aptuveni 35 kilometrus no Ukrainas robežas, atradās divi Ukrainas pilsoņi un četri nelegālie imigranti no Dienvidaustrumāzijas, tostarp divas sievietes, teikts robežsargu paziņojumā.

Domājams, ka Ukrainā reģistrēto privāto helikopteru izmantoja cilvēku kontrabandisti nelegālo imigrantu transportēšanai.

Iepriekš Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kalinaks paziņoja, ka helikopters, domājams, avarējis trešdien pēc robežas šķērsošanas, taču biezās miglas dēļ tā atlūzas glābējiem izdevās uziet tikai piektdien.

Kalinaks arī norādīja, ka lidaparāts acīmredzami centies izvairīties no Slovākijas gaisa telpas kontroles sistēmas un veicis bīstamus manevrus.

Tikmēr slovāku mediji izsaka aizdomas, ka helikopterā bijuši cigarešu kontrabandisti, kas Slovākijā ieved tabakas izstrādājumus, kuri Ukrainā ir ievērojami lētāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!