Foto: AP/Scanpix

Pamatīgu haosu ASV dienvidu štatos, kur daudzām pilsētām pat nav sniega tīrāmās tehnikas un sāls krājumu ceļu kaisīšanai, radījusi sniega vētra, kas pārklājusi zemi ar niecīgu, līdz astoņus centimetrus biezu sniega kārtu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vētra tiek vainota vismaz 12 cilvēku nāvē, no kuriem lielākā daļa gājusi bojā satiksmes negadījumos. Tūkstošiem skolēnu Alabamā un Džordžijā nakti uz trešdienu pavadīja skolu sporta zālēs, bet simtiem bija iesprostoti uz ceļiem palikušajos skolu autobusos Atlantas reģionā.

Daudzi cilvēki savas mašīnas pameta ceļu malās un meklēja patvērumu baznīcās un ugunsdzēsības stacijās. Atlantā satiksme bija tik tālu paralizēta, ka policistam nācās pieņemt dzemdības uz piesnigušas šosejas, ziņo BBC.

Lai atbrīvotu iesprūdušos skolas autobusus un piegādātu ūdeni un pārtiku, Nacionālā gvarde Atlantā sūtīja palīgā militārās automašīnas un karavīrus. Līdz trešdienas vakaram visi Atlantas reģiona skolēni ir atgriezušies mājās, bet karavīri ir palīdzējuši atbrīvot uz ceļiem iesprūdušos autovadītājus, norāda amatpersonas.

Sniega dēļ trešdien ASV atcelti aptuveni 1700 avioreisu. Tikmēr jauns aukstuma vilnis, kas jūtams lielā daļā ASV, trešdien atnesis pat līdz -34 Celsija grādiem zemas temperatūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!