Pieci Lielbritānijas pilsoņi sestdien gājuši bojā Stokholmā, kur viņu auto nenoskaidrotos apstākļos no aptuveni 30 metru augstuma iekritis kanālā, vēsta britu masu mediji.

Avārijā bojā gājuši "indie" mūzikas grupas "Viola Beach" četri dalībnieki un viņu menedžeris. Bojā gājušie bija vecumā no 19 līdz 35 gadiem. Policija neatklāj bojā gājušo vārdus, bet BBC vēsta, ka tie ir mūziķi Kriss Leonards, Rivers Rīvzs, Tomass Lovs un Džeks Deikins, kā arī grupas menedžeris Kregs Tarijs.

Traģēdija notikusi Stokholmas priekšpilsētā Sēderteljē. Pirms incidenta uz šī ceļa bija slēgts tilts, jo pa upi bija jāizbrauc lielam kuģim, tāpēc tiltu bija plānots pacelt. Pirms tilta šajā brīdī izliktas arī divas barjeras, taču britu vadītais auto iztriecies tām cauri un nolidojuši no apmēram 30 metru augstuma. "Nissan Qashqai" mašīna ar priekšgalu ietriekusies zemē, visi pieci cilvēki gājuši bojā negadījuma vietā, paziņoja Stokholmas policija.

Policija norāda, ka šajā vietā tilts netiek pacelts klasiski slīpā veidā, bet gan tilta vidusdaļa "tiek izcelta, lai kuģi var izbraukt". Tādējādi tiltā rodas caurums, kuru īsti neredz. Negadījums noticis naktī, tomēr pirms tilta bijušas ne tikai divas barjeras, bet arī gaismas brīdinājumi, turklāt rindā stāvējušas vairākas mašīnas.

Aculiecinieki policijai stāstījuši, ka tikai pamanījuši blakus strauji braucošu auto, kas pēc mirkļa jau nebija redzams, jo nokritis. Pirms avārijas britu vadītais auto aizķēris arī kādu taksometru, kas gaidījis, kamēr tilts būs brīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!