Foto: TASS/Scanpix/LETA

Piektdien, 9. martā, sociālajos tīklos izplatījies fragments no intervijas, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins televīzijas kanālam NBC komentē apsūdzības par iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

"Nosaukti ir kaut kādi vārdi. Nu un? Tikpat labi tie varēja būt arī amerikāņi, kuri sēž šeit un iejaucas jūsu politiskajos procesos," intervijā saka Putins.

Uz žurnālistes jautājumu, vai viņam tiešām nebija zināms, ka viņa valstī tiek plānots un īstenots kiberuzbrukums ASV prezidenta vēlēšanām, viņš atbild: "Paklausieties, pasaule ir ļoti liela un ļoti dažāda. Krievijai un ASV ir diezgan sarežģītas attiecības. Daļai mūsu cilvēku ir savs viedoklis par šīm attiecībām. Jūs man nosaucāt vārdus un apgalvojat, ka viņi ir krievi. Un? Varbūt, ka viņi, būdami krievi, strādā kādai amerikāņu kompānijai. Varbūt, ka kāds no viņiem strādāja kāda kandidāta labā. Man nav ne jausmas. Tās nav manas problēmas."

Jau tika ziņots, ka ASV īpašā prokurora Roberta Millera birojs pagājušomēnes apsūdzējis 13 krievus par iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās ar mērķi atbalstīt Donaldu Trampu un diskreditēt Hilariju Klintoni.

Savukārt Maskava ne reizi vien paziņojusi, ka Krievijas varasiestādes nekad nav iejaukušās citu valstu vēlēšanu procesos.

2018. gada 18. martā notiks Krievijas prezidenta vēlēšanas. Analītiķi gandrīz nešaubās, ka tajās uzvarēs līdzšinējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!