Foto: AP/Scanpix

Šautuvē Teksasā brīvdienās ir nošauts Irākas kara veterāns un bijušais jūras kājnieks Kriss Kails, kurš pazīstamas kā "nāvējošākais" snaiperis ASV vēsturē. Aizdomās par slepkavību aizturēts cits kara veterāns, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Kaila un viņa kaimiņa Čada Litlfilda ķermeņi šautuvē atrasti sestdien. Slepkavībā aizdomās tiek turēts 25 gadus vecs Irākas kara veterāns Edijs Rauts. Viņš sestdien atklājis uguni pa abiem vīriešiem un aizbraucis viena no nošauto automašīnā, ziņo vietējie mediji.

38 gadus vecais Kails 2012. gadā ir izdevis grāmatu "Amerikāņu snaiperis", kurā apraksta snaipera psiholoģiju un apgalvo, ka ir nošāvis vairāk nekā 250 cilvēku. Viņš dienējis četrās misijās Irākā un ir apbalvots par drošsirdību, ziņo BBC.

Vietējais šerifs stāsta, ka Rauts pēc uzbrukuma apmeklējis savu māsu, kurai atklājis par nodarīto. Māsa par to ziņojusi policijai, un pēc vairākām stundām Rauts aizturēts pie savas mājas 110 kilometru attālumā no slepkavības vietas. Slepkavības motīvi varas iestādēm vēl ir neskaidri.

Tikmēr bezpeļņas organizācijas, kuru palīdzējis dibināt Kails, direktors Traviss Koks aģentūrai AFP norāda, ka Rauts cieš no pēctraumatiskā stresa, bet Kails un Litlfilds centušies viņam palīdzēt.

Bijušais kovbojs Kails tiek uzskatīts par "ražīgāko" snaiperi ASV vēsturē. Oficiālā Pentagona statistika liecina, ka viņš nošāvis 160 cilvēkus, bet pats Kails lēš, ka ir nogalinājis 255 cilvēkus. Saskaņā ar armijas izlūkošanas datiem Irākas nemiernieki Kailu bija iesaukuši par "Velnu" un izsludinājuši 20 000 dolāru (10 287 lati) atlīdzību par viņa galvu.

"Esmu stingri pārliecināts, ka katrs cilvēks, ko es nogalināju, bija slikts," pirms gada intervijā BBC atklāja Kails. "Kad es tikšos ar Dievu, būs daudz lietu par ko atskaitīties, bet jebkura šī cilvēka nogalināšana nebūs viena no tām," BBC citē snaiperi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!