Foto: Reuters/Scanpix

Teksasā nāvessods izpildīts par slepkavību notiesātai sievietei. Tā ir tikai 14 reize gandrīz 40 gados, kad ASV augstākais soda mērs izpildīts daiļā dzimuma pārstāvei, vēsta raidsabiedrība BBC.

59 gadus vecā Sūzena Baso pēc letālas injekcijas saņemšanas pasludināta par mirušu trešdien. Pirms tam tiesa noraidīja viņas advokātu prasību, ka sieviete nav garīgi pilnvērtīga.

Baso nav izteikusi nekādu pēdējo paziņojumu un uzsmaidījusi diviem draugiem, kas ieradās uz soda izpildi, norāda BBC. Tikmēr AP žurnālists informē, ka sieviete izskatījusies tā, it kā tūlīt sāks raudāt.

Baso notiesāja par garīgi atpalikuša vīrieša slepkavību 1998. gadā. Viņa bija solījusi 59 gadus veco kungu precēt, bet tad nogalināja, lai iegūtu apdrošināšanas naudu.

Viņa ķermeni atrada kādā grāvī ārpus Hjūstonas Teksasā. Baso ar pieciem līdzinātājiem vīrieti bija smagi piekāvusi un dedzinājusi ķermeni ar cigaretēm. No sešiem apsūdzētajiem nāvessodu piesprieda tikai Baso.

Sievietes veido aptuveni 2% no visiem ASV ieslodzītajiem. Tikai 60 no tām gaida nāvessodu. Kopš 1976. gadā ASV Augstākā tiesa atjaunoja nāvessodu, tas ir izpildīts gandrīz 1400 vīriešiem, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!