Foto: AFP/Scanpix

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumi par NATO kā novecojušu organizāciju raisījuši bažas Eiropas Savienībā (ES), paudis Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

"Šodien runāju ne vien ar ES ārlietu ministriem, bet ar NATO ārlietu ministriem un varu ziņot, ka signāli liecina, ka spriedze nav mazinājusies," pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, paudis Šteinmeiers, "skaidrs, ka jaunievēlēta prezidenta Trampa viedoklis par NATO kā novecojušu organizāciju, tiek uztverti ar bažām."

Jau ziņots, ka Tramps svētdien publicētā intervijā laikrakstiem "Bild" un "The Times" paziņoja, ka NATO ir novecojusi alianse, kas nav apgrūtinājusi sevi ar cīņu pret terorismu, un prognozēja arī citu valstu izstāšanos no Eiropas Savienības pēc "Breksita".

Viņš arī atkārtoja pirmsvēlēšanu kampaņas laikā teikto, ka alianses dalībvalstis pietiekami daudz līdzekļu nevelta aizsardzībai, un veltīja siltus vārdus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Neskatoties uz jaunievēlēta ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumiem, ka NATO ir novecojusi organizācija, NATO pirmdien no jauna apliecinājusi paļāvību uz ASV saistībām aliansē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!