Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka nebūtu ģenerālprokurora amatam izvirzījis Džefu Sešonsu, ja būtu zinājis, ka viņš norobežosies no izmeklēšanas par Krievijas iespējamo iejaukšanos Savienoto Valstu vēlēšanu procesā.

Intervijā laikrakstam "The New York Times" ASV prezidents arī kritizēja Sešonsa neseno liecināšanu Senāta komitejā, kas izmeklē Maskavas un Trampa kampaņas iespējamo slepeno sadarbību.

Tramps norādīja, ka Sešonss nav rīkojies godīgi, uzņemoties darba pienākumus, zinot, ka ir kompromitēts. "Kā var pieņemt darbu un pēc tam norobežoties? Ja viņš būtu norobežojies pirms darba, es būtu teicis: "Paldies, Džef, bet es tevi nepieņemšu"," uzsvēra Tramps. "Tas ir ārkārtīgi negodīgi - un tas ir maigi teikts - pret prezidentu," viņš piebilda.

Senāta izlūkošanas komitejā jūnijā Sešonss noliedza, ka būtu slepeni sadarbojies ar Maskavu, lai ietekmētu vēlēšanu procesu Trampa labā. Sešonss arī iesaistījās asā vārdu apmaiņā ar vairākiem senatoriem, kuri vēlējās uzzināt detaļas par viņa sarunām ar Trampu, tomēr ģenerālprokurors atteicās tās sniegt, norādot uz jautājuma slepenību.

"Džefs Sešonss sniedza pāris sliktas atbildes," intervijā laikrakstam norādīja Tramps. "Viņš sniedza pāris sliktas atbildes uz vienkāršiem jautājumiem, un tām vajadzēja būt vienkāršām atbildēm, bet tās tādas nebija," prezidents kritizēja Sešonsu.

Sešonss martā norobežojās no izmeklēšanas pārraudzības Krievijas iejaukšanās jautājumā pēc tam, kad laikraksts "The Washington Post" ziņoja, ka viņš kampaņas laikā tikās ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku, tomēr nebija atklājis šo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!