Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien pirmo reizi komentējis bijušā Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora Džeimsa Komija izteiktās apsūdzības, norādot, ka ne viss, ko Senāta Izlūkošanas komitejai stāstījis Komijs, ir taisnība, vēsta "The New York Times".

Tramps preses konferencē, kas norisinājās pēc viņa tikšanās ar Rumānijas prezidentu Klausu Johanni, arī norādīja, ka ir gatavs savas liecības sniegt zem zvēresta.

"Džeims Komijs pareizi apstiprināja daudz no tā, ko es tiešām esmu teicis, bet dažas lietas, ko viņš sacīja, vienkārši nebija patiesība," sacīja Tramps.

Kā ziņots, Komijs ceturtdien, sniedzot liecības Senāta Izlūkošanas komitejai, kā ļoti satraucošus raksturoja Trampa norādījumus izbeigt izmeklēšanu par bijušā nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna sakariem ar Krieviju.

Kā pavēstīja Komijs, viņš divpusējas tikšanās laikā ar Trampu kā "norādi" izpratis prezidenta paustās cerības, ka viņš izbeigs izmeklēšanu par Flinnu. Tramps Komijam norādījis, ka sagaida lojalitāti.

Tramps piektdien noliedza, ka būtu ko tādu Komijam lūdzis.

"Es knapi šo vīru pazīstu, es taču viņam neteikšu: "Vēlos, lai tu man soli uzticību"", sacīja Tramps.

Tāpat Tramps noliedza, ka būtu bijušajam FIB vadītājam licis pārtraukt izmeklēšanu saistībā ar Flina saistību ar Krieviju.

"Es to neprasīju. Un tur nav nekā slikta, ja arī es tā būtu sacījis," norādīja Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!