Foto: Kadrs no video

Ukrainas puse apsūdzējusi Maskavas atbalstītos kaujiniekus, ka tie pie karadarbības zonas Donbasā esošo Zaicevas ciemu sestdien apšaudījuši ar aizdedzinošajiem šāviņiem, kā rezultātā nodegusi apbūve gar divām ielām, vēsta portāls "Currenttime".

Zaiceva atrodas karadarbības zonā Ukrainas kontrolētajā teritorijā pie pašas robežas ar prokremlisko kaujinieku pārņemtajiem Ukrainas apgabaliem.


Ukrainas spēku pārstāvji apgalvo, ka aizdedzinošo šāviņu dēļ Doņeckas apgabalā esošajā ciemā aizdegušās dzīvojamās un saimniecības ēkas divās ielās, kas atrodas vistuvāk kaujinieku kontrolētajai teritorijai.

Savukārt prokremlisko kaujinieku pārstāvji, nesniedzot plašāku informāciju un foto vai video materiālus, paziņoja par 39 uguns pārtraukšanas režīma pārkāpumiem un 18 apdzīvotu vietu apšaudīšanu sestdien no Ukrainas spēku puses.

Karadarbībā Ukrainas austrumos kopš 2014. gada pavasara ir gājuši bojā vismaz 2710 Ukrainas karavīru un ap 10 000 civiliedzīvotāju. Krievijas atbalstītie kaujinieki atsevišķās Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijās ir pasludinājuši tā sauktās "tautas republikas".

Karš par spīti pamiera slēgšanām nav pilnībā rimies joprojām, jūnijā vien dzīvības zaudēja vismaz 28 Ukrainas karavīri. Novembrī portāls "Delfi" klātienē Širokines ciemā pārliecinājās, ka artilērijas apšaudes Ukrainā nav rimušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!