Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka aizturēts Krievijas valsts medija fotokorespondents Andrejs Steņins, pret kuru varētu izvirzīt apsūdzības teroristu atbalstīšanā.

"Šis cilvēks piedalījās spīdzināšanā un slepkavībās Šahtjorskā. Visa pasaule ir šokēta par viņa fotogrāfijām, kurā viņš uzņēmis vispirms dzīvu ievainotu karavīru, bet nākamajā fotogrāfijā karavīrs jau ir nogalināts. Mēs uzskatām, ka Andrejs Steņins varētu būt atbildīgs par teroristu atbalstīšanu. Tā jau vairs nav žurnālistika, bet terorisma atbalstīšana un slavināšana," Ukrainas Ārlietu ministrijas padomnieks Antons Geraščenko pavēstīja intervijā Latvijas radiostacijai "Baltkom".

Steņins ir Krievijas valsts vienotās mediju aģentūras "Rossija Segodņa" darbinieks Ukrainā. Viņš darbojās kā "RIA Novosti" fotokorespondents, pavadot prokrieviskos kaujiniekus Ukrainas austrumos. Pēdējo reizi ar saviem darba devējiem viņš sazinājies 5.augustā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja otrdien paziņoja, ka uzsākusi kriminālizmeklēšanu par Steņina nolaupīšanu.

Steņina fotoreportāžas liecina, ka līdz aprīļa beigām viņš atradies Sīrijā, bet no 15.maija pavadījis prokrieviskos kaujiniekus viņu kaujās pret Ukrainas drošības spēkiem.

Viņa uzņemtajos fotoattēlos dokumentēti prokrievisko kaujinieku uzbrukumi un apšaudes Ukrainas austrumos, kā arī nogalināti, mirstoši un kaujinieku sagūstīti ukraiņu karavīri. Atsevišķos kadros dokumentēta prokrievisko kaujinieku, iespējams, nežēlīga izturēšanās pret sagūstītajiem ukraiņu karavīriem.

Fotogrāfijas arī liecina, ka Steņins bijis viens no pirmajiem mediju pārstāvjiem pagājušajā mēnesī notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietā.

Ņemot vērā viņa fotogrāfijas, Ukraina apsver iespēju izvirzīt Steņinam apsūdzības par līdzdalību ukraiņu karavīru linčošanā un spīdzināšanā.

Aģentūras "RIA Novosti" fotogrāfijas ar sagūstītiem un nogalinātiem Ukrainas karavīriem var apskatīt šeit. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!