Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējā laikā Maskavas atbalstītie teroristi Ukrainas austrumos iesaistās savstarpējās sadursmēs, kuru iemesls, domājams, ir mēģinājumi likvidēt atsevišķus teroristisko bandu vadoņus, otrdien paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas štābs (ATC).

"No 10.augusta Luhanskā novērojami atsevišķu kaujinieku grupējumu mēģinājumi likvidēt dažus lauka komandierus. Domājams, runa ir par bēdīgi slaveno licenci Bolotova, "Abvēra" un citu separātistu vadoņu [medībām]," paskaidroja avots ATC.

Valērijs Bolotovs uzdodas par Luhanskas apgabala "tautas gubernatoru" un ir viens no tā dēvētās Luhanskas tautas republikas nelikumīgo bruņoto formējumu vadoņiem. Savukārt ar palamu "Abvērs" pazīstamais bandīts Sergejs Zadriļuks ir otras teroristu pašpasludinātās "republikas" - Doņeckas - bruņoto bandu vadonis.

Tomēr informācijas par savstarpējās sadursmēs nogalinātiem vai ievainotiem teroristiem pagaidām nav.

Ukrainas izlūkdienesti jau iepriekš ziņojuši, ka to rīcībā esot informācija par Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) īpašo uzdevumu vienībām doto rīkojumu likvidēt Ukrainas austrumos esošo krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu pašpasludināto Luhanskas tautas republikas un Doņeckas tautas republikas vadoņus.

Par to liecina Drošības dienesta rīcībā nonākušie audioieraksti, kuros Krievijas specdienesti ar padotajiem, kas atrodas Ukrainā, apspriež, kuru grupējumu līderu likvidēšanai "saņemta licence".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!