Foto: Reuters/Scanpix

Sestdienas rītā Doņeckas apgabalā, Dibrovkas robežpunkta rajonā, no Krievijas puses Ukrainā nelikumīgi mēģinājušas iebraukt piecas kravas un divas vieglās automašīnas ar bruņotiem cilvēkiem, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju, vēsta ārvalstu mediji.

Oficiālā Kijeva ir pārliecināta, ka "šī provokācija notikusi ar nepastarpinātu Krievijas robežsargu līdzdalību".

"Krievijas valdības organizētā bruņotu teroristisku grupējumu iekļūšana Ukrainas teritorijā nav nekas cits, kā kārtējais agresijas akts pret mūsu valsti, Krievijai neievērojot starptautisko tiesību normas un principus. Vēršamies pie visas starptautiskās sabiedrības un aicinām nekavējoties rīkoties," teikts ministrijas paziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka 22.maijā robežsargi novērsuši vairākus kaujinieku uzbrukumus un bruņotu cilvēku grupējumu mēģinājumus iebraukt Ukrainā no Krievijas puses.

Tāpat Ukrainā no Krimas mēģinājuši ielidot arī divi Krievijas helikopteri "MI-35", kas savu kursu mainījuši tikai pēc tam, kad viņu virzienā artilērija raidījusi brīdinājuma šāviņus.

Atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju, mediji vēsta, ka helikopteri šķērsojuši līniju, kas atdala Hersonas apgabalu un Krimu.

Mediji vēsta, ka aptuveni 50 bruņoti uzbrucēji sākotnēji ielenkuši, bet pēc tam ieņēmuši Doņeckas Centrālo kara komisariātu. Piektdienas vakarā pašpasludinātajā Doņeckas Republikā izsludināta mobilizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!