Foto: DELFI
ASV drošības iestāžu darbinieki aizturējuši Ukrainas pilsoni, kurš lidmašīnas nosēšanās laikā Jūtas štata Soltleiksitijā mēģinājis atvērt lidmašīnas avārijas izeju, lai glābtos no iedomāta ugunsgrēka, vēsta aģentūra ”Associated Press”.

Lidsabiedrības ”Delta AirLines” lidmašīna pirmdien bija ceļā no Bostonas uz Soltleiksitiju. Aizturētais Anatolijs Baranovičs esot nogulējis lielāko lidojuma laiku, bet, lidmašīnai samazinot augstumu, viņš pamodies un sācis skaļi klaigāt. Tiklīdz lidmašīnas šasija pieskārās zemei, vīrietis meties pie avārijas izejas un mēģinājis atvērt durvis, vēsta aģentūra.

Vairāki pasažieri atrāva Baranoviču no durvīm un vēlāk nodeva Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģentiem. Līdz brīdim, kad pasažieri uztraukto vīrieti savaldīja, viņš jau bija paspējis sabojāt avārijas izejas sistēmu, vēsta aģentūra.

Aizturētajam esot licies, ka lidmašīnas spārns ir liesmu pārņemts, un viņš gribējis brīdināt un glābt citus pasažierus, Baranovičs vēlāk pastāstījis FIB aģentiem. Pasažieris arī atzinies, ka pirms lidojuma lietojis alkoholu. Netiek precizēts, cik daudz Ukrainas pilsonis izdzēris.

Baranoviča rīcību trešdien izvērtēs Soltleiksitijas tiesa. Izmeklētāji norāda, ka pasažiera darbības nav uzskatāmas par terorisma draudiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!