Foto: AFP/Scanpix

Sīriešu bēglis, kurš ar bērnu rokās paklupa uz Serbijas un Ungārijas robežas, kad viņam kāju priekšā pielika ungāru televīzijas operatore, ir ieradies Spānijā, kur sāks jaunu dzīvi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Osama Abduls Mohsens pagājušajā nedēļā bija starp bēgļu un migrantu simtiem, kas no Serbijas iekļuva Ungārijā, lai tālāk dotos uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Iekļūstot Ungārijā un bēgot no robežu apsargājošā policista, Mohsens, kurš rokās turēja savu dēlu, pakrita, kad kāju viņam priekšā pielika Ungārijas privātā telekanāla operatore.

Video ar Mohsena kritienu strauji aplidoja sociālos tīklus. Operatore Petra Lazlo par savu izturēšanos pret migrantiem tika atlaista no darba un vēlāk atvainojās.

Tagad sīrietis, kurš dzimtenē trenējis futbola komandu, ir ieradies Spānijā un sāks strādāt sporta skolā pie Madrides.

"Spānijā mana dēla nākotne būs ļoti laba," Mohsens atklāj laikrakstam "El Mundo".

Viņš stāsta, ka kopā ar savu septiņus gadus veco dēlu ir mērojis grūtu ceļojumu uz Eiropu, kur saticis savu otru dēlu, kurš kontinentā ieradies iepriekš ar laivu.

"Žurnālistes spēriens bija biedējošs un stiprs," raksturo kungs. "Es biju pārsteigts. Un tad sāpināts, kad redzēju bailes un paniku sava dēla sejā. Zaīds raudāja divas stundas. Es biju šausmās," viņš turpina.

Ungārijas amatpersonas Mohsenam piedraudējušas ar cietumu.

Palīdzēt savam ārvalstu kolēģim nolēmusi futbola skola Madrides piepilsētā Hetafē.

"Viņi saņems pašas svarīgākās lietas: pajumti, pārtiku, apģērbu un trenera darbu, ko mēs viņam piešķirsim," stāsta futbola skolas direktors Migels Anhels Galans.

Spānija ir piekritusi kopumā šogad uzņemt 17 000 bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!