Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijas dienvidu pilsētā Epingenē karnevāla gājiena laikā divas par raganām pārģērbušās sievietes katlā ar verdošu ūdeni iemetušas 18 gadus vecu meiteni, kura vērojusi gājienu. Cietusī guvusi otrās pakāpes kāju apdegumus un šobrīd atrodas slimnīcā.

Vācijas policija šobrīd meklē divas "raganas", kuras pēc notikušā aizbēga no karnevāla, ziņo portāls "Spiegel". Viņām draud apsūdzības par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un cietušās personas atstāšanu bez palīdzības.

Nelaimes gadījums noticis gadskārtējā karnevālā, kādi Vācijas dienvidos un Šveicē notiek februāra sākumā. Teatralizētajā dažādu mošķu gājienā Epingenē, kas atrodas Bādenes-Virtembergas federālajā zemē, piedalījās arī divas par raganām pārģērbušās sievietes, kuras stūma lielu katlu ar verdošu ūdeni. Zem katla kūrusies uguns, norāda Vācijas raidsabiedrība SWR.

Gājiena laikā abas "raganas" nolēmušas pajokoties — viena no viņām satvērusi kādu meiteni, kura ielas malā vērojusi karnevālu un pacēlusi virs katla, kuram tobrīd bijis noņemts vāks. Iespējams, neaprēķinot savus spēkus, "ragana" nav spējusi meiteni noturēt un iemetusi viņu katlā, kur sieviete līdz ceļiem nonākusi verdošā ūdenī. Cietusī sākusi sāpēs kliegt, un 'raganas' viņu izcēlušas no katla un nolikušas ielas malā.

Abas "raganas" drīz pazudušas pūlī, savukārt cietusī meitene nonākusi mediķu aprūpē. Cietusī šobrīd atrodas slimnīcā, kur viņai būs jāārstējas vismaz divas nedēļas. Kamēr policija meklē aizdomās turētās "raganas", Epingenes pašvaldība spriež, vai turpmāk rīkot karnevāla gājienus.

Pilsētas birģermeistars Bernds Henke gan uzskata, ka ikgadējie mošķu gājieni ir jauka tradīcija, un tikai viena nelaimes gadījuma dēļ nevajadzētu to aizliegt. "Ja mēs aizliegsim gājienus un raganu katlus, tad jau drīz būs jāaizliedz arī svētku salūts un konfeti plaukšķenes," raidsabiedrībai SWR norāda Bernds Henke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!