Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas policija svētdien paziņojusi, ka pagaidām tai nav izdevies noskaidrot, kādu motīvu vadīts 48 gadus vecais vīrietis sestdien Minsterē ar automašīnu ietriecās pūlī, nogalinot divus cilvēkus.

Šoferis pēc tam nošāvās.

Taču policija noskaidrojusi, ka viņš jau agrāk nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā un, visticamāk, darbojies viens bez līdzzinātājiem.

Vācijas varasiestādes jau sestdienas vakarā paziņoja, ka notikušais nav saistīts ar islāmu.

Uzbrukumā dzīvību zaudēja 51 gadu veca sieviete un 65 gadus vecs vīrietis. Un 20 cilvēki tika ievainoti, tostarp seši guvuši nopietnas traumas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka uzbrucējs bijis materiāli labi situēts. Viņam piederējuši divi dzīvokļi Minsterē un vēl divi Saksijā, un vairākas automašīnas. Visos viņa īpašumos veikta kratīšana.

Automašīnā, ar kuru tika veikts uzbrukums, atrastas spēcīgas petardes un ierocis, ar kuru šoferis nošāvās. Viņa dzīvoklī, kas atrodas netālu no uzbrukuma vietas, tika atrastas vēl citas petardes un nelietojama šautene.

Prokurore Elke Adomeite žurnālistiem atklāja, ka pagaidām nekas neliecina, ka uzbrucēja motīvi būtu saistīti ar politiku vai ka viņam būtu bijuši līdzzinātāji. Taču prokurore atzina, ka viņš bijis labi zināms policijai.

2015. gadā un 2016. gadā pret viņu sāktas četras tiesas procedūras par draudu izteikšanu, īpašuma bojāšanu, krāpšanu un cilvēka notriekšanu ar automašīnu un aizbēgšanu. Taču visas apsūdzības tika atceltas, atklāja prokurore.

Vācijas mediji vēsta, ka vīrietim, kurš sarīkoja uzbrukumu un pēc tam nošāvās, bijušas psihiska rakstura problēmas un viņš nesen mēģinājis izdarīt pašnāvību. Policija šo informāciju nav apstiprinājusi.

Policija izveidojusi tīmekļa vietni, kurā cilvēki var augšupielādēt fotogrāfijas un video, kas uzņemti uzbrukuma laikā, kā arī lūgusi ziņot, ja ir kāda informācija par notikušo.

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka notikušais viņu ir dziļi satricinājis, un solīja, ka tiks darīts viss iespējamais, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un palīdzētu cietušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!