Dienvidāfrikas varas iestādes publiskojušas video, kurā redzams, kā ceļu satiksmes policists, izrakstot soda kvīti, iekļūst apšaudē, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Policista Nizama Aleksandra automašīnas video reģistrators pagājušā gada 17. novembrī nofilmējis, kā kārtībsargs pietuvojas apturētai automašīnai, lai piespriestu tās vadītājam sodu par satiksmes noteikumu pārkāpumu. Tajā brīdī pie policista pienāk vīrietis ar ieroci, konfrontē policijas darbinieku un iešauj viņam mugurā, atklājas video. Tad Aleksandrs patvēries aiz automašīnas, šāvis uz uzbrucēju un sācis dzīties viņam pakaļ.

Kad policistam neizdodas šāvēju noķert, viņš atgriežas pie apturētās automašīnas, lai pabeigtu pildīt savus darba pienākumus. Pirms Aleksandrs saņēma mediķu palīdzību, viņš pabeidza sastādīt soda kvīti apturētajam šoferim. Vietējās amatpersonas atklājušas, ka pēc apšaudes noziedznieks ieskrējis un paslēpies netālā patversmē.

Pateicoties bruņuvestei, policijas darbinieks guva tikai vieglus miesas bojājumus, vēsta "Reuters". 21. janvārī Aleksandrs tika pasludināts par savas pilsētas Gada ceļu satiksmes policistu (City's Departmental Traffic Officer of the Year 2015), teikts Keiptaunas amatpersonu publiskotā ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!