Foto: Kadrs no video
Prokrieviski noskaņotais britu izcelsmes aktīvists, par "Kremļa blogeri' dēvētais Greiems Filipss "Youtube" kanālā publicējis video, kurā pēc Vācijas un Ukrainas futbola spēles cenšas izprovocēt ukraiņu līdzjutējus, kā arī vairākkārtīgi apgalvo, ka ir pasaules labākais žurnālists.

Ziņots, ka 12. jūnijā Eiropas čempionātu futbolā iesāka Vācijas un Ukrainas komandas, un ar rezultātu 2:0 uzvarēja Vācija. Pēc spēles pie manāmi iereibušajiem ukraiņiem devās Greiems, jautājot, vai viņiem nav kauns, ka Ukraina Donbasā nogalina miermīlīgos iedzīvotājus.

Bijušais "Russia Today" ārštata darbinieks, neieklausoties intervējamo atbildēs, vairākkārtīgi atkārtoja jautājumu, līdz daži no līdzjutējiem centās viņam iesist.

Gandrīz visi no intervējamajiem, kurus Filipss iekļāvis filmētajā video, raksturo britu aktīvistu, lietojot necenzētu leksiku. Reaģējot uz viņam veltītajiem epitetiem, "Kremļa blogeris" video paziņo, ka tā, lūk, Francijā uzvedoties Ukrainas komandas līdzjutēji.

Video redzams, kā brits dodas no viena ukraiņu fanu pulciņa pie otra, cenšoties izraisīt konfliktu. Dažbrīd viņš jautā, vai faniem nav kauns, ka ukraiņu karavīri Donbasā nogalina neaizsargātas vecmāmiņas.

Video beigās redzams, kā Filipss sūrojas, kad kāds ļaundaris viņa mašīnai izsitis stiklu, pukojoties, ka tas esot dīvaini, jo debesīs patrulējot helikopteri.

Jau ziņots, ka līdzīgas provokācijas Filipss 16. martā īstenoja arī Rīgā, kad centās traucēt leģionāru atceres gājienu. Valsts policija aktīvistu arestēja, un Iekšlietu ministrija viņu izraidīja no valsts. Filipss pēc izraidīšanas devās uz Krieviju un, pēc ierašanās tur, paziņoja, ka ir ieradies valstī, kur atšķirībā no Latvijas tiek cienītas cilvēktiesības.

Ziņots, ka Eiropas futbola čempionāta pirmajās spēļu dienās futbola fani Francijas pilsētas Marseļas centrā sarīkojuši vērienīgus kautiņus. Tikmēr Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) otrdien, 14. jūnijā, nosacīti no finālturnīra jeb "EURO 2016" diskvalificēja Krievijas futbola izlasi, kuras atbalstītāji īpaši sarūpējuši galvassāpēs turnīra rīkotājiem un Francijas varas iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!