Krievijas aktieris Mihails Porečenkovs apciemojis Doņeckas prokrieviskos kaujiniekus un izmantojis izdevību ar ložmetēju apšaudīt Ukrainas karavīru aizsargāto Doņeckas lidostu, liecina separātistu "Novorosija TV" publicēts video.

Krievijā populārais aktieris "Doņeckas Tautas Republikas" kaujinieku pozīcijas Doņeckas lidostā apciemojis 30. oktobrī, norādīts videoierakstā.

Sižeta laikā aktierim, kurš publiski ķērās pie ieroča, galvā ir aizsargķivere ar uzrakstu "prese" un mugurā žurnālistiem raksturīga zila bruņuveste.

Pats Porečenkovs norāda, ka Donbasā ieradies, lai pārliecinātos par pamiera ievērošanu. "Tomēr lidostā es pārliecinājos, ka nekāda pamiera nav un nav bijis," vīrieša teikto citē "Gazeta.ru". Aktieris stāsta, ka atvedis līdzi medikamentus un grasās Ukrainā demonstrēt filmu "Поддубный", ko Ukrainas varasiestādes viņam esot aizliegušas.


Vēstīts, ka Doņeckas lidosta ir viens no galvenajiem sadursmju punktiem starp Ukrainas spēkiem un Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Kamēr Doņecka ir kaujinieku kontrolē, tās lidostu joprojām notur Ukraina karavīri. Separātistu uzbrukumi gaisa satiksmes mezglam nav beigušies par spīti 5. septembrī Minskā noslēgtajam pamieram. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!