Krievijas Aizkaukāza rajona pilsētā Čitā 9. maija armijas parādes laikā aizdedzies pretgaisa aizsardzības komplekss "Buk". Video, kurā šis incidents redzams, dažu dienu laikā iemantojis lielu popularitāti internetā.

Video redzams, ka no parādes laikā ar aplausiem sagaidītā pretgaisa aizsardzības kompleksa "Buk" tek ārā kāds nenosakāms šķidrums, kurš deg un dūmo. Šķidrums apdziest tiklīdz tas nolīst zemē, ļaujot video komentētājiem spriest, ka degviela tā nevarot būt.

Kompleksa apkalpes locekļi šo negadījumu nemaz nemana līdz viņiem par to paziņo satrauktie bruņutehnikas apbrīnotāji.

Tāpat nofilmēts, ka jau nedaudz vēlāk, kad pārējie parādē braucošie transportlīdzekļi ir pabraukuši garām, "Buk" joprojām stāv vietā, kur apstājies, un ugunsdzēsēji to dzēš un dzesē ar ūdens strūklu. Vēlāk tas aizvilkts prom ar armijai piederošu kravas automašīnu.

Jau ziņots, ka šāds pats pretgaisa aizsardzības komplekss "Buk" izmantots "Malaysia Airlines" lidmašīnas notriekšanai Austrumukrainā pagājušā gada 17.jūlijā. Toreiz bojā gāja visi tajā esošie 298 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija nīderlandieši.

Ukraina un Rietumvalstis lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos kaujiniekus, kuri no "Buk" izšāvuši Krievijas piegādātu zeme-gaiss tipa raķeti. Maskava pārmetumus noraida un apsūdz Kijevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!