Tīmeklī ievietots video, kurā redzams, kā cauri kādai pilsētai izbrauc militārās automašīnas, uz kurām ir uzstādītas reaktīvo mīnmetēju sistēmas "Grad".

Video autori ziņo, ka kolonna virzās promaskavisko kaujinieku kontrolētās Austrumukrainas pilsētas Slovjanskas virzienā.

Kadros ir redzami vismaz 30 transportlīdzekļi - 12 automašīnas, kas ir aprīkotas ar sistēmām "Grad", viens bruņutransportieris, vairāk nekā 15 kravas auto.

Virs dažām automašīnām redzami Ukrainas karogi.

Ukrainas valdības pretterorisma operācijas preses centra vadītājs Vladislavs Seļezņovs iepriekš bija paziņojis, ka operācijā sistēmas "Grad" netiek izmantotas ieroču lielā postošā spēka dēļ.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!