Internetā parādījies video ar ainu, kurā pēc Ukrainas pilsētas Horļivkas prokrievisko "pašaizsardzības vienību" komandiera "Besa" pavēles tiek nošauti divi gūstekņi. Nav zināms, vai cilvēki nošauti pa īstam, vai tas ir inscenējums, ziņo aģentūra UNIAN.

Separātistu kaujinieku komandieris - Krievijas pilsonis Igors Bezlers ar iesauku "Bess" - izplatītajā ierakstā skaidro, ka Kijevas "hunta" nav piekritusi apmainīt sagūstītus Ukrainas drošības spēku virsniekus pret kādu Kijevas apcietinātu viņa cilvēku.

"Bess" draud, ka prasību neizpildīšanas gadījumā pakāpeniski tiks nošauti astoņi viņa gūstā esoši augsta ranga Ukrainas drošībnieki.

"Ielādēt. Tēmēt. Uguni!" komandu šāvējiem dod "Bess". Pēc šāvienu atskanēšanas divi pie sienas stāvošie cilvēki nokrīt zemē.

Ukrainas deputāts Oļegs Ļaško savā "Facebook" profilā raksta, ka "Besa" mērķis ir atbrīvot Krievijas Federālā drošības dienesta aģenti, kuru nesen aizturējuši Ukrainas dienesti.  

Video jau komentējis Ukrainas pagaidu prezidents Aleksandrs Turčinovs, norādot, ka varas iestādes neiesaistās sarunās ar teroristiem un ka "Bess" no soda neizbēgs.

"Krievijas Federācijas pilsonis Igors Bezlers ar iesauku "Bess" ir noziedznieks un slepkava, tāpēc viņam ir jāsaņem sods gan pēc Ukrainas, gan starptautiskajām tiesībām," paziņoja Turčinovs. Viņš piebilda, ka atbildība par sava pilsoņa asiņainajiem noziegumiem gulstas arī uz Krievijas vadības pleciem, kura turpina atbalstīt un bruņot asiņaino teroru Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!