Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons atkārtoti apstiprināja, ka neizslēdz karaspēka nosūtīšanu uz Ukrainu, sakot, ka šāds jautājums kļūs "leģitīmi" aktuāls, ja Krievija izlauzīsies cauri Ukrainas frontes līnijām un Kijiva izteiks šādu lūgumu, raksta "France24", kas atsaucas uz viņa sniegto interviju "The Economist".

"Es neko neizslēdzu, jo mēs saskaramies ar kādu [Krieviju un tās prezidentu, agresoru Vladimiru Putinu], kurš neko neizslēdz," sacīja Makrons, atbildot uz jautājumu, vai viņš joprojām atbalsta šī gada sākumā paustos komentārus, neizslēdzot Rietumu karaspēka nosūtīšanu uz kara plosīto valsti. Elizejas pils saimnieka vārdi toreiz izsauca neviennozīmīgu reakciju no citu Rietumvalstu pārstāvjiem.

Daži analītiķi uzskata, ka Krievija tuvāko mēnešu laikā varētu uzsākt jaunu ofensīvu Ukrainā.

Makrons izteicās, ka "ja Krievija nolemtu iet tālāk, mums visiem būs jāuzdod sev šis jautājums" par karaspēka nosūtīšanu, raksturojot savu atteikšanos izslēgt šādu soli kā "stratēģisku modināšanas zvanu maniem kolēģiem".

Viņš raksturoja Krieviju kā "reģionālās destabilizācijas spēku" un "draudu eiropiešu drošībai". "Man ir skaidrs stratēģisks mērķis: Krievija nevar uzvarēt Ukrainā," sacīja Makrons.

"Ja Krievija uzvarēs Ukrainā, Eiropā nebūs drošības," izteicās Francijas līderis. Viņš arī retoriski jautāja: "Kurš var izlikties, ka Krievija tur apstāsies? Kāda būs pārējām [Ukrainas] kaimiņvalstīm, Moldovai, Rumānijai, Polijai, Lietuvai un citām pieejamā drošība?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!