Foto: Reuters/Scanpix

Vienam no diviem Krievijas spiegiem, par kuru notveršanu paziņojušas Polijas varasiestādes, bija saistīts ar stratēģisku gāzes projektu, kura realizācijas gadījumā tiktu mazināta Polijas atkarība no "Gazprom" un Krievijas eksporta, vēsta aģentūra "Reuters".

Pērn kļuvis zināms, ka viens no spiegošanā aizdomās turamajiem ir Polijas bruņoto spēku pulkvedis, bet otrs – advokāts no Varšavas. Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, advokāts Staņislavs S., kurš strādājis firmā "Stopczyk & Mikulski", bijis juristu komandas sastāvā, kas apkalpoja termināla būvēšanas projektu sašķidrinātās dabasgāzes importam Baltijas jūras piekrastē.

Krievijas puse pagaidām atturas no komentāriem. Krievijas vēstnieks Polijā Sergejs Andrejevs paziņojis "RIA Novosti", ka nekādas oficiālas informācijas viņa rīcībā nav, un visas ziņas pie viņa nonāk tikai caur mediju starpniecību.

Paredzēts, ka terminālim vajadzētu sākt darbību nākamajā gadā, un pirmās gāzes piegādes nāks no Kataras, kas, pēc Polijas varasiestāžu paziņojumiem, padarīs valsti par neatkarīgu no "Gazprom" piegādēm. Polija, kas ir ciešā sadarbībā ar Ukrainu, uzskata, ka atkarība no Krievijas eksporta ir apdraudējums nacionālajai drošībai.

Pagaidām nekādas detaļas par otrā aizdomās turamā, Polijas bruņoto spēku pulkveža, darbību netiek atklāts.

Jau vēstīts, ka aizdomās par spiegošanu Polijā šonedēļ arestēts virsnieks un jurists. Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks paziņojis, ka viņi ir aizturēti uz "ļoti nopietnu apsūdzību pamata".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!