Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā bijuši jūtami pazemes satricinājumi, iespējams, no Ohotskas jūrā notikušas spēcīgas zemestrīces. No dažām galvaspilsētas ēkām evakuēti gandrīz 900 cilvēki, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

7,5 magnitūdas spēcīgās zemestrīces epicentrs atradies Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas. Kamčatkā satricinājumi turpinājušies piecas minūtes. Petropavlovksa-Kamčatskas iedzīvotāju mājās šūpojušās mēbeles un daudzi skrējuši ārā no telpām, no skolām izvesti audzēkņi.

Cunami draudi pēc zemestrīces nav izsludināti, tāpat nav ziņu par cietušajiem un postījumiem, liecina pēdējie Ārkārtas situācijas ministrijas dati.

Zemestrīce bijusi jūtama ļoti plašā teritorijā – visos Krievijas Tālajos Austrumos un Sibīrijā, Krasnojarskā un Blagoveščenskā. Iespējams, tieši šīs zemestrīces atbalsis ir sajustas virknē Maskavas rajonu, "RIA Novosti" uzzināja no amatpersonām.

Maskavas iedzīvotāji par sajustajiem pazemes grūdieniem piektdienas rītā ziņojuši ārkārtas dienestiem un rakstījuši sociālajos tīklos. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!