Foto: Kadrs no video

Zviedrijas Zaļās partijas politiķis musulmanis Jasri Hāns, kurš ticības apsvērumu dēļ atteicās paspiest roku kādai žurnālistei, trešdien paziņojis par aiziešanu no politikas.

Sniedzot interviju telekanāla TV4 žurnālistei, Hāns otrdien sasveicinoties uzlika roku sev uz sirds, nevis paspieda viņai.

"Cilvēki var sveicināt viens otru dažādos veidos. Vissvarīgākais ir izrādīt cieņu," intervijā Zviedrijas Radio sacīja politiķis.

Pēc notikušā Zaļā partija asi kritizējusi Hānu, kurš vada arī organizāciju "Zviedru musulmaņi mieram un taisnībai".

"Tas ir nepieņemami. Partijā nedrīkst būt vīrietis, kurš nevar sasveicināties ar sievietēm tāpat kā ar vīriešiem," uzsvēra Zaļo partijas parlamenta locekle Stīna Berjstrema.

Hāns savukārt rakstā tīmekļa vietnē "Nyheter24" kritizēja savus kritizētājus, bet neatklāja, kādu iemeslu dēļ īsti nolēmis aiziet no politikas.

"Esošajā politiskajā klimatā es šaubos, vai politika ir man piemērota un vai es vēlos būt mediju cirka klauns," paziņoja politiķis.

Iepriekš šonedēļ no valdības aizgāja bijušais mājokļu lietu ministrs Mehmets Kaplans. Viņš par savu atkāpšanos paziņoja pēc tam, kad mediji publiskoja vecu video, kurā viņš pretrunīgi izsakās par Izraēlas politiku pret palestīniešiem.

Kaplans sacīja, ka pastāv līdzība starp ebreju vajāšanu nacistiskajā Vācijā un palestīniešu ikdienas dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!