Foto: AFI

Bijušais Latvijas premjerministrs, tagad Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis varētu saņemt Eiropas Komisijas viceprezidenta posteni ar atbildības jomu pār enerģētiku, ceturtdien raksta "Euractiv".

Tiek vēstīts, ka nākamais Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers, kurš 3.septembrī tikās ar Dombrovski, lai pārrunātu iespējamos latvieša amatus Eiropā, vēl visu komandu nav nokomplektējis.

Tomēr patlaban Dombrovskis tiek minēts kā viens no sešiem EK viceprezidentiem.

Dombrovskis minēts kā iespējamais EK viceprezidents ar atbildību par Enerģētikas Savienību. Iespējamie amati minēti arī Igaunijas pārstāvim Andrusam Ansipam, kā arī Polijas, Nīderlandes, Itālijas un Slovēnijas pārstāvjiem.


EP Informācijas biroja Latvijā iepriekš sacīja, ka Junkers jauno EK sastāvu plāno paziņot nākamās nedēļas sākumā, savukārt no 29.septembra līdz 6.oktobrim varētu notikt komisāru uzklausīšana, kas ļaus deputātiem oktobra sesijā veikt balsojumu par jauno sastāvu, apstiprinot komisāru kolēģiju piecu gadu termiņam.

Komisijas locekļus izraugās, pamatojoties uz viņu vispārējo kompetenci un uzticību Eiropas idejai, un no tādu personu vidus, kuru neatkarība nav apšaubāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!