Foto: F64

Lai pretotos Krievijas propagandai, nepieciešams izgaismot tās melus, trešdien, uzstājoties Rīgas Austrumu partnerības Mediju konferencē, teica kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Viņa akcentēja nepieciešamību vairot sabiedrības uzticēšanos medijiem, "īpaši šajos propagandas apstākļos".

"Mediji būs stipri, ja sabiedrība tiem ticēs. Šobrīd mūs visus satrauc mediju uzticamība sabiedrībā saistībā ar pieaugošo propagandu," tā Melbārde.

Kultūras ministre, kā vienu no iespējām cīnīties pret propagandas ietekmi informatīvajā telpā, minēja nepieciešamību vairot mediju lasītprasmi sabiedrībā, tostarp mācot to skolā.

"Nepieciešams pievērst uzmanību sabiedrības spējai atpazīt propagandu. Jau no bērna kājas skolā vajadzētu audzināt mediju lasītprasmi, lai saprast mediju saturu un to ietekmējošos faktorus," viņa teica.

"Cits veids kā pretoties propagandai ir propagandistu melu izgaismošana. Pati sabiedrība arī var iesaistīties uzticamas žurnālistikas un mediju vides veicināšanā," piebilda Melbārde.

Melbārde, sakot uzrunu, arī akcentēja nepieciešamību nepieļaut mediju īpašniecības koncentrēšanos, jeb monopolizāciju, bet gan veidot mehānismu, kas veicinātu mediju īpašniecības caurspīdīgumu.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgā norisinās Austrumu partnerības Mediju konference. Tajā piedalās aptuveni 350 dalībnieki.

Pirmajā Austrumu partnerības mediju konferencē piedalās mediju jomas eksperti, politikas veidotāji, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstīm. Konferencē diskutē par izaicinājumiem mediju brīvības jomā un meklē risinājumus mediju integritātes sekmēšanai un mediju vides uzlabošanai reģionā.

Konferences galvenais mērķis ir rūpīgi izstrādāt rekomendācijas mediju nozares uzlabošanai Austrumu partnerības reģionā, kā arī panākt sistemātiskāku, regulārāku un koordinētāku atbalstu vārda brīvībai partnerības reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!