Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) Latvijai apstiprinājusi Rīcības programmu zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam, kas paredz, ka Latvijas zivsaimniecības nozarei šajā periodā būs pieejami 139,8 miljoni eiro, informēja Zemkopības ministrijā.

Latvija ir viena no pirmajām ES valstīm, kuras Rīcības programma Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalsta piesaistei ir apstiprināta EK.

"Latvijas izstrādātā Rīcības programma zivsaimniecības attīstībai no 2014.gada līdz 2020.gadam paredz, ka Latvijas zivsaimniecības nozarei būs pieejami 139,8 miljoni eiro Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējuma, kas kopā ar Latvijas valsts līdzfinansējumu ir 183,6 miljoni eiro," norādījis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Rīcības programmā Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondam 2014.-2020.gadam nozīmīgākās investīcijas paredzēts novirzīt nozares attīstībai, lai paplašinātu zivju produkcijas eksporta tirgus, palielinātu akvakultūras produkcijas ražošanas apjomus, kā arī attīstītu zivsaimniecībai nozīmīgās teritorijas.

Tāpat plānota sadarbības aktivizēšana starp pētniecības institūcijām un uzņēmējiem, lai attīstītu jaunas tehnoloģijas un produktus un kopumā procesus balstītu zinātnes atziņās.

Līdztekus nozīmīgajam atbalstam zvejniecības, akvakultūras un zvejas produktu apstrādes sektoros finansējums ir paredzēts arī zivsaimniecībai nozīmīgo datu vākšanai un analīzei, zvejas darbību kontrolei, kā arī nozīmīga loma ierādīta vides aizsardzības un saglabāšanas jomai, īpaši, plānojot sabalansētu jūras izmantošanu, norāda ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!