Foto: stock.xchng

Pēc ilgām diskusijām panākta vienošanās par kopīga patiesā labuma guvēju reģistra veidošanu visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Strasbūrā pagājušajā nedēļā noslēdzās trialoga jeb Eiropas Parlamenta (EP), Eiropas Komisijas (EK) un Eiropas Savienības Padomes (ESP) sarunas par direktīvu, kas turpmāk visās ES cīnītos pret naudas nobēdzināšanu ārzonās un nelegāli iegūtas naudas legalizēšanu.

Pretnaudas atmazgāšanas direktīva top lēni un grūtās diskusijās, jo visskeptiskākās ir pašas ES dalībvalstis, norāda "Latvijas Avīze".

Lielākais strīda punkts līdz šim ir vienota ES uzņēmumu reģistra izveidošana, kas atklātu informāciju par īpašniekiem un patiesā labuma guvējiem. Vairākās ES dalībvalstīs šādi reģistri joprojām nepastāv, un tās bažījas, ka kopīga reģistra izveidošana un pārāk liela uzņēmumu īpašnieku izgaismošana radīs labvēlīgu augsni kriminālajai pasaulei, izmantojot šos datus ļauniem nodomiem.

EP deputāts Krišjānis Kariņš atzīst, ka tagad ES dalībvalstis piekrīt izveidot patiesā labuma guvēju reģistru, kurš būtu pieejams valstu ieņēmumu dienestiem, finanšu policijai un citiem uzraugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!