Foto: Publicitātes attēls
No 11. septembra līdz 16. oktobrim Daugavpilī norisinās IV Mūzikas un mākslas festivāls "Daugavpils ReStArt 2015", kura pasākumos tiek atklāta mūzikas un mākslas daudzveidība, šogad īpašu uzmanību veltot tieši laikmetīgajām to izpausmēm.

Festivāla pasākumu laikā tā apmeklētāji jau paspējuši tikties ar tādām izcilām mūzikas un mākslas personībām, kā jauno, talantīgo pianisti Aurēliju Šimkus, izcilo ģitārspēles meistaru Kasparu Zemīti, Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu un lietuviešu saksofonistu Arvīdu Kazlauski, piedalījušies spāņu mākslinieka Jose Manuela Ciria, latviešu vecmeistara Valda Buša, Latvijas laikmetīgās keramikas izstāžu atklāšanās utt. Taču ar to mūzikas un mākslas baudījums nav beidzies - vēl būs iespēja klausīties gan klasisko un romantisko, gan avangarda mūziku, kā arī baudīt mūsdienu mākslu izstādēs. Tāpēc jau tuvākajā laikā - 28. līdz 30. septembrim norisināsies trīs dažādi koncerti: 28. septembrī klausītājus uzrunās franču džeza mūzikas izpildītāji Dominiks Pifarelī (vijole) un Klods Čamičjans (kontrabass); 29. septembrī uz klasiskās un romantiskās kamermūzikas vakaru aicinās Olga Vrešča (soprāns, Rīga), Anastasija Ļebedjanceva (mecosoprāns, Maskava) un Arnita Tāraude (klavieres, Rīga), savukārt 30. septembrī Pētera Vaska, Jozefa Haidna, Fēliksa Mendelsona un Erki Svena Tīra mūziku piedāvās Sinfonietta Rīga un spožā latviešu vijolniece Eva Bindere.

Koncertu virkne turpināsies ar divu duetu koncertiem: 4. oktobrī igauņu mākslinieku, brāļa un māsas dueta "Poll Duo" uzstāšanās, bet 7. oktobrī programmu Vēlīna romantisma pērles piedāvās Daugavpils mākslinieki Igors Ozuns (vijole) un Elīna Bambāne (klavieres).

Savu redzējumu par vasaras mūzikas krāsām 8. oktobra koncertā festivāla dalībniekiem piedāvās džeza grupa "JAZZATOMY", kura apvienojušies džeza mūziķi, klasiskais stīgu kvartets, pūšaminstrumentu sekcija un dīdžejs. 9. oktobrī notiks Daugavpils Kamerorķestra koncerts, 12. oktobrī mūsdienu avangarda klasiku izpildīs Juris Žvikovs (sagatavotās klavieres) un Roberts Rubīns (gaismu režija) koncertprogrammā Meditācija skaņās. Džons Keidžs, bet uz kārtējo džeza mūzikas koncertu 14. oktobrī aicinās Daumants Kalniņš un džeza grupa.

Tuvojoties festivāla izskaņai mākslas baudītājiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties arī Daugavpils Māla mākslas centra 5 gadu jubilejai veltītās izstādes "Es nāku" aizklāšanas pasākumā, kas norisināsies 9. oktobrī, un 4. Starptautiskā grafikas simpozija izstādes "Nauda" atklāšanā 14. oktobrī.

Festivāls noslēgsies 16. oktobrī ar jau par tradīciju kļuvušu kora mūzikas koncertu. Šogad koncertā uzstāsies jauniešu kolektīvi - Daugavpils skolu kori, kuri šī gada vasarā piedalījās 11. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos Rīgā.

Festivālu rīko un atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, Latviešu kultūras centrs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Daugavpils kultūras atbalsta biedrība, "Artilērijas pagrabi", Valsts SIA "Latvijas Koncerti", Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Latvijas republikas Kultūras ministrija, kultura.lv, Francijas institūts Latvijā.

Papildus informācija:
Aivars Broks
Kultūras atbalsta biedrība
t.: 26330061

Eleonora Kleščinska
Daugavpils pilsētas domes
Kultūras pārvalde
t.: 26390903

www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.daugavpilsrestart.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!