Vācija ir valsts, kurai liela reklāma nav nepieciešama – tajā ir augsts dzīves līmenis, stabila ekonomiskā situācija un plašas iespējas profesionālajai izaugsmei dažādās nozarēs. Ik gadu tūkstošiem studentu un strādājošo no dažādām pasaules valstīm, kuri vēlas papildināt savas zināšanas un bagātināt iepriekš iegūto pieredzi, izvēlas tieši Vāciju kā vietu, kur piepildīt savus sapņus un sasniegt profesionālās virsotnes.

Lielu popularitāti un augstu reputāciju Vācijas augstskolās ir iemantojušas maģistrantūras programmas, kuras piedāvā studentiem iegūt ne tikai spēcīgas teorētiskās zināšanas, bet arī apmaksātu prakses vietu kādā no labākajiem Vācijas un starptautiskajiem uzņēmumiem dažādās nozarēs, kurus vada augsti kvalificēti pieprasītu zinātnes, ražošanas un biznesa jomu speciālisti. Šādu iespēju piedāvā arī Mācību centra "Linkturs" partneruniversitātes Steinbeis Global Institute Tübingen, kas atrodas Vācijas dienvidos, Bādenes-Virtembergas federālajā zemē. Tībingenes pilsēta, tāpat kā Marburga (Marburg), Gētingene (Göttingen), Freiburga (Freiburg im Breisgau) un Haidelberga (Heidelberg), ir viena no piecām klasiskajām Vācijas universitāšu pilsētām ar vienu no augstākajiem dzīves līmeņiem. No 89 tūkstošiem Tībingenes iedzīvotāju, aptuveni trešā daļa ir studentu.

Steinbeis Global Institute Tübingen (SGIT) ir vairāk nekā 30 gadu ilga pieredze darbā ar akadēmisko izglītību un 20 gadu ilga pieredze dažādu nozaru vadošo speciālistu un menedžeru apmācībā. SGIT ir daļa no Steinbeis Berlin universitātes un piedāvā starptautiski atzītas akadēmiskās maģistrantūras programmas, sertificētus kursus, apmācības menedžmenta nozarē, kā arī piedāvā iespēju iesaistīties reālos pētniecības projektos. Šīs programmas, galvenokārt, ir veidotas balstoties uz jaunākajiem tehnoloģiskajiem sasniegumiem tādās sfērās kā ražošana, bizness, menedžments un zinātniskā pētniecība. Steinbeis Berlin universitāte ir viena no nedaudzām privātajām augstākās izglītības iestādēm Vācijā, kurām ir tiesības piešķirt zinātņu doktora grādu.

Steinbeis Global Institute Tübingen (SGIT) kopā ar Export-Akademie Baden Württemberg (EABW) ir izstrādājuši unikālas, profesionāli orientētas maģistrantūras programmas, kas balstītas uz projektu tipa apmācību:

Global Technology Management, 
Global Production & Sales, 
Global Business Process Management.

Šīs programmas dod iespēju starptautiskajiem studentiem realizēt dažādus projektus Vācijas un ārvalstu uzņēmumos, kuros viņi iziet darba praksi studiju laikā. Katra no šīm programmām sniedz arī profesionālās un karjeras izaugsmes iespējas, kā arī iespēju turpināt darbu kādā no Eiropas vai tālāku valstu uzņēmumiem. Šo inovatīvo programmu izstrādē ir piedalījušies arī citas SGIT partnerunviersitātes: Steinbeis Berlin (Vācija); Columbia University (ASV); Pfeiffer University (ASV); National University of La Plata (Argentīna).

Lai dotu iespēju maģistrantūras studentiem paplašināt savu zināšanu loku un apgūt nozares specifiku citās valstīs, universitāte ļauj viņiem pavadīt vienu vai divus semestrus kādā no tās partneruniversitātēm. Taču, izvēloties studijas ārpus SGIT, studentiem pašiem ir jāsedz mācību un dzīvošanas izmaksas izvēlētajā valstī.

Šo maģistrantūras programmu galvenie mērķi ir sekojoši:

  • 100% profesionāli orientēta apmācība 24 mēnešu garumā.
  • Līdzdalība reālā projektā studenta pārstāvētajā uzņēmumā.
  • Profesionāls pieredzējušu konsultantu un profesoru atbalsts.
  • 5 nozaru mijiedarbība: IT/mikrosistēmas, enerģētika, veselības aizsardzība/medicīna, mašīnbūve/autobūve, ražošana.
  • Iespēja izmantot 5 nozaru vadošo speciālistu zināšanas.
  • 5 nozaru menedžments, izmantojot jaunāko metodiku.
  • Jauna, interaktīva E-Learning moduļa izmantošana mācību procesā.
  • Globālie pētījumi tādās sfērās kā inovācijas, integrētais menedžments, vadības (Leadership IMLead®) un procesu mērījumi (Benchmarking).
  • Profesionālu vadītāju, tehnisko speciālistu un analītisko stratēģu sagatavošana.
  • Eiropas izglītība un maģistra grāda iegūšana.

Programmas ietvaros apgūstami šādi obligātie modeļi: Kvalitatīvās un kvantitatīvās metodes; Pētnieciskie darbi; Pielietojamas tehnoloģijas; Ekonomikas pamati; Ekonomika un vadība; Tiesības; Globālo procesu vadība; Biznesa procesu vadība; Globālie piegādes avoti; Integrētā vadība un vadības zinības; Uzņēmuma vadība; Personīgās kompetences; Nākotnes tehnoloģijas; Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas; Mikrosistēmu tehnoloģijas; Energotehnoloģijas; Veselības aizsardzības tehnoloģijas; Autobūves un mašīnbūves tehnoloģijas; Tehnoloģiskie mega-trendi; Globālo projektu vadības tehnoloģijas; Inovāciju menedžments; Ārvalstu mārketinga tehnoloģijas; Tehnoloģiju transfērs; Tehnoloģiju stratēģiskā vadība.

Šo maģistrantūras programmu galvenā mērķauditorija ir nākotnes ražošanas uzņēmumu un biznesa speciālisti, inženieri, zinātnieki, IT un loģistikas speciālisti, juristi, valdības struktūru vadītāji, mediķi u.c.

Programmas ilgums ir 24 mēneši. Kopējā maģistrantūras programmas maksa ir 24 000 EUR. Balstoties uz līdzšinējo pieredzi, 90 procentos gadījumu mācību maksu pilnībā vai daļēji sedz uzņēmums, kurā students iziet obligāto darba praksi. Uzņēmuma iesaistīšanās ir atkarīga no studenta profila, darba pieredzes, kvalifikācijas u.c. Turklāt, saņemot prakses iespēju, uzņēmums maksā studentam stipendiju vismaz 800 EUR apmērā katru mēnesi. Saprotams, ka uzņēmums ir gatavs sponsorēt studenta izglītību, ja students ir motivēts, talantīgs pētnieks, daudzsološs inženieris un vadītājs, kurš nākotnē sniegs ieguldījumu ne tikai Vācijas, bet arī citu valstu uzņēmumos.

Ja students pirms mācību uzsākšanas vēl nav atradis uzņēmumu, kurā varēs iziet mācību praksi, universitāte piedāvā viņam savu palīdzību piemērotas prakses vietas piemeklēšanā atbilstoši studenta profilam, kvalifikācijai, motivācijai un citiem rādītājiem, kas atspoguļoti studenta CV un darba devēja vai mācību iestādes sniegtajās rekomendācijas vēstulēs. Šādā situācijā students pats apmaksā pirmā mācību semestra maksu 6000 EUR apmērā. Kad tiek atrasts uzņēmums, kurš ir ieinteresēts pieņemt šo studentu praksē, tas sedz studenta mācību maksu daļēji vai pilnībā.

Universitāte studentiem var piedāvāt iespēju iegūt darba praksi tādos izcilos savas nozares uzņēmumos kā:

Essex Pharma, CHT Bezema, BwFuhrparkService, Karcher, Hirshmann, Transtec The European IT Factory, ERBE, CEWE FOTOWELT, AFL Automotive, AUTOVISION, Zollner, BUW, BHS Tablestop AG, LINNING, HBM Mesaurement with confidence, BAUMULLER, OBS (Otto Benecke Stiftung), GTZ, Starmix, Metabo, TRW, un citos.

  

Lai iestātos Steinbeis Global Institute Tübingen maģistrantūras programmā, kandidātam ir jābūt:

1. Pabeigtai pirmā līmeņa augstākajai izglītībai - bakalaurs, speciālists, ar darba pieredzi vai bez.

2. Angļu valodas zināšanas (atbilstoši vienam no starptautiskajiem angļu valodas eksāmeniem - САЕ, IELTS, TOEFL IBT. Ja studentam nav valodas zināšanu sertifikāta, viņa valodas zināšanas tiek novērtētas ar intervijas un universitātes iekšējā angļu valodas testa palīdzību).

3. Jāiesniedz CV, motivācijas vēstule, mācību iestādes vai darba vietas sniegtas rekomendācijas.

 

Darba prakses vajadzībām studentiem ir nepieciešamas arī vācu valodas pamatzināšanas sarunvalodas līmenī!

Tiem kandidātiem, kuriem vēl nav bakalaura izglītības vai arī jau ir iegūts maģistra grāds, taču kuri vēlas izmēģināt programmu, kura sniedz apmācības un darba praksi, SGIT piedāvā 1-2 nedēļu ilgas īstermiņa programmas-seminārus dažādās jomās: IT menedžments, reklāma, mārketings, loģistika, robotika, autobūve, bankas, finanses un daudz citu. Šīs programmas sevī ietver teorētisko daļu (dažādus tematiskos moduļus, kurus pasniedz vadošie SGIT pasniedzēji un speciālisti-praktiķi no dažādām ražošanas un biznesa nozarēm), kā arī prakse (dažādu nozaru uzņēmumu apmeklēšana). Pēc īsās programmas beigām, klausītājs saņem SGIT sertifikātu, kurā norādīts noklausīto akadēmisko stundu skaits. Atsaucoties uz šo sertifikātu, iespējama īsās programmas laikā iegūto kredītpunktu pārcelšana uz bakalaura vai maģistrantūras programmu studenta universitātē. Taču galvenais ieguvums ir tas, ka īsās programmas laikā klausītājs iegūst jaunas zināšanas, kā arī kontaktus ar iespējamajiem darba devējiem un kolēģiem dažādās nozarēs. Tāpat studentiem ir iespēja arī izmēģināt savu karjeras ambīciju realizēšanu Vācijā - valstī ar visattīstītāko ekonomiku Eiropā.

Kļūsti par Steinbeis Global Institute Tübingen studentu un tu sasniegsi savas profesionālās virsotnes!


Lai iegūtu sīkāku informāciju par Steinbeis Global Institute Tübingen, tā piedāvātajām maģistrantūras programmām Global Technology & Innovation Management, kā arī īsajām programmām-semināriem, aicinām Jūs apmeklēt semināru "Studijas Vācijā: maģistrantūra ar praksi un īsās specializētās vadības programmas", kas norisināsies Mācību centra LINKTURS organizētā pasākuma ĀRZEMJU IZGLĪTĪBAS SEMINĀRU DIENA - GLOBAL STUDY GUIDE ietvaros 8. novembrī, Rīgā, viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija", no plkst. 16:20 līdz 17:20.

Uzmanību: Reģistrācija semināram obligāta!

Vairāk informācijas par ĀRZEMJU IZGLĪTĪBAS SEMINĀRU DIENU - GLOBAL STUDY GUIDE meklējiet Mācību centra LINKTURS mājaslapā http://www.linkturs.lv/lv/jaunumi/2255/.

Lai uzzinātu visus aktuālos Mācību centra LINKTURS jaunumus un piedāvājumus, aicinām sekot līdzi jaunumiem mūsu mājaslapā www.linkturs.lv, Facebook lapā www.facebook.com/linkturs.latvia un Draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/linkturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!