Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad ierasti tiek veikti garāki pārbraucieni automašīnā. Uz jūru, lauku māju, apciemojot sen nesatiktus radus un draugus citā Latvijas malā, vai dodoties ar auto ceļojumā uz kādu svešu valsti. Mūsdienu premium klases auto, un ne tikai, to pamataprīkojumā vai papildaprīkojumā ir vairākas lietas, kas atvieglo braucēju atrašanos automašīnā vasaras tveicē. Kas ir tās lietas, kas var padarīt jūsu braucienu komfortablāku?

4 pamatlietas, kas pasargās jūs no tveices un nodrošinās patīkamāku ceļojumu vasaras karstumā.
Daudz zonu klimata kontrole
Situācijās, kad ar auto vienlaicīgi pārvietojas vairāki cilvēki, ne vienmēr vadītāja iestatītā temperatūra ir pieņemama arī visiem pasažieriem. Īpaši tas ir jūtams minivenos. Šādās situācijās viens no lieliskākajiem komforta risinājumiem ir daudz zonu klimata kontrole, kas nodrošina katram braucēja komfortam pielāgotu temperatūru. Tā var būt dalīta, gan kā labās un kreisās puses, gan kā priekšā un aizmugurē sēdošo, gan katrai sēdekļu rindai atsevišķa vēlamās gaisa plūsmas un komforta nodrošinātāja. Premium klases auto ierasti tiek aprīkoti ar dalītu klimata kontroli arī aizmugurē sēdošajiem, kas nodrošina individuālu režīmu katram braucējam.

Logu tonējums
Šobrīd gandrīz visu auto ražotāju piedāvātie auto modeļi ir pieejami ar tonētiem logu stikliem. Tiem nav obligāti jābūt absolūti tumšiem, jo tas traucē redzamību citiem vadītājiem un patiesībā ne vienmēr uzlabo auto estētiku. Logu tonējums var būt arī viegli aptumšojošs, bet tajā pat laikā aizturēt līdz pat 99% saules UV starojuma. Šādi tonēti auto stikli ne tikai pasargās no karstuma, bet arī mazinās UV starojuma kaitīgo ietekmi uz braucēju redzi. Tāpat arī tiks pasargāta auto salona apdare no izbalēšanas karstajos un dedzinošajos saules staros. Šāda aizsardzība pret sauli nodrošinās jūsu auto salona ilgāku kalpošanu.

Ventilējami sēdekļi
Kaut arī auto salonā darbojas klimata kontrole, kura nodrošina jums vēlamo klimata temperatūru, tomēr atrašanās auto sēdeklī joprojām var būt nekomfortabla. Nereti karstā laikā, īpaši, ja auto salonam ir ādas apdare, mugura turpina svīst un apģērbs līp pie miesas, jo salona ventilācija netiek klāt jūsu mugurai, kas cieši pieguļ sēdekļa atzveltnei. Tas rada ievērojamu diskomfortu. It īpaši, ja jādodas biznesa darīšanās, bet ceļš ir tāls. Ventilējami auto sēdēkļi ir risinājums šāda diskomforta novēršanai. Turklāt tie palīdzēs ne tikai vasaras tveicē ar patīkamu, atvēsinošu gaisa piekļuvi jūsu mugurai, bet arī ziemas aukstumā, kad nodrošinās vienmērīgu siltā gaisa plūsmu.

Ledusskapis
Auto ledusskapis ir viens no lieliskākajiem papildaprīkojuma punktiem, nepieciešamība pēc kura ne vienmēr tiek pietiekoši novērtēta. Atzīstiet, tas tomēr ir patīkami, ja sēžot sastrēgumā jums rokas stiepiena attālumā ir atdzesēta spirdzinoša mineraldens pudele vai citā gadījumā - vēsa šampanieša pudele (bezalkoholiska), romantiskiem mirkļiem.

Autosalons BALTIE piegādā automašīnas no uzticamiem partneriem Vācijā un citur Eiropā. Uzņēmums BALTIE atrod automašīnas pēc klienta vēlmēm un uzņemas atbildību par auto kvalitāti un piegādi. Auto iegāde kļūst par vieglu, ērtu, prieka pilnu notikumu!
Uzzini vairāk www.baltie.lv.

Aizpildi anketu par savu vēlamo auto BALTIE.lv INTERNETA VIETNĒ un izvēlies dzīvi bez liekām rūpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!