Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa (V) 22. augustā Rīgā ar savu vadīto "Volkswagen" markas automašīnu, nepārliecinoties par manevra drošību, izraisījusi avāriju ar "Škoda" automašīnu, pie kuras stūres bijis Čehijas pilsonis. Līdz ar to deputātei policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Āboltiņa portālam "Delfi" norādīja, ka bijusi iesaistīta satiksmes negadījumā, kādi ikdienu gadās neskaitāmiem autovadītājiem. "Šāda veida negadījumi ikdienu notiek lielam skaitam cilvēku," viņa teica.

Avārijā neviens nav cietis, arī automašīnām nodarītie kaitējumi ir nelieli – abiem auto negadījuma rezultātā radušās vien skrambas, un Āboltiņas auto tā jau novērsta. Āboltiņa uzsver – negadījuma brīdī viņa pārvietojusies ar atļauto ātrumu, viņai bijuši visi nepieciešamie dokumenti, bet automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate, apdrošināšana utt.

Deputāte atzīst savu vainu negadījumā un norāda, ka, pārkārtojoties no otrās joslas uz pirmo, nav pamanījusi tajā braucošo auto. "Es parādīju pagrieziena signālu, paskatījos, taču automašīna atradās tā saucamajā melnajā punktā," skaidro deputāte.

"Deputāti arī ir tikai cilvēki," viņa teica, piebilstot, ka šis gadījums arī kliedē mītu, ka deputāti pārvietojas tikai ar dienesta auto – negadījums noticis ar partijas "Vienotība" līderes privāto auto.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka 22. augustā Valsts policija saņēmusi izsaukumu uz Brīvības ielu Juglā, kur bija noticis satiksmes negadījums. Notikuma vietā policija secinājusi, ka sadursme notikusi starp kādu Čehijas pilsoni un Saeimas deputāti Solvitu Āboltiņu. Negadījums noticis, jo "Volkswagen" markas automašīnas vadītāja pārkārtojusies no otrās braukšanas joslas uz pirmo un nav pamanījusi pirmajā braukšanas joslā esošo "Škoda" markas auto.

Negadījumā cietušo nav.

Patlaban "Volkswagen" markas autovadītājai, kas ir Saeimas deputāte, likumsargi noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu, un tuvākajās dienās Valsts policija lūgs Saeimu izdot deputāti administratīvajai sodīšanai, apstiprināja Sadovskis.

Āboltiņa pauda pārliecību, ka Saeima piekritīs viņas izdošanai administratīvai sodīšanai.

Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par šāda veida pārkāpumu - ceļa nedošanu - draud 15 līdz 70 eiro naudas sods. Turklāt vainīgajam autovadītājam tiek piešķirti divi soda punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!