Foto: DELFI
Rīgā, Zemgales priekšpilsētā kādā veikaliņā bruņotas laupīšanas mēģinājuma laikā sestdien aizturēts kāds vīrietis, kurš izrādījies policijas darbinieks. Aizturēšanas brīdī viņš bija stiprā alkohola reibumā un pie viņa atrasts un atsavināts gāzes ierocis bez patronām, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Laupīšanas mēģinājums notika plkst.16.45, tā laikā veikala darbinieks 1988.gadā dzimušo vīrieti aizturēja, izsauca apsardzi un policiju. Vēlāk izrādījās, ka stipri iereibušais vīrietis ir pašlaik atvaļinājumā esošs kārtībnieks. Pēc aizturēšanas viņa izelpā konstatētas 3,24 promiles alkohola.

Aizdomās turētais policijā strādāja kopš 2009. gada, bet nozieguma izdarīšanas brīdī bija atvaļinājumā. Patlaban aizdomās turētais ir ievietots izolatorā.

Sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas. Par to draud cietumsods uz laiku līdz 17 gadiem, konfiscējot mantu. Kriminālprocesu turpmākai izmeklēšanai nodos Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzinis - policists, kurš aizturēts aizdomās par bruņotu laupīšanu, met ēnu uz visiem policijas darbiniekiem, kuri ikdienā godprātīgi pilda savus pienākumus, sargājot Latvijas iedzīvotāju drošību, portālu "Delfi" informēja ministra pārstāve Daiga Holma.

"Šis notikums jāvērtē kā ārkārtējs un tas jāizmeklē ar vislielāko rūpību," paudis Kozlovskis.

Ministrs atzīst, ka šis policists pelnījis vislielāko nosodījumu, un, cerams, viņš saņems atbilstoši bargu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!