Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien devusi sankciju apcietinājuma kā drošības līdzekļa piemērošanai Maksimam Tarnopoļskim, kurš tika aizturēts par Stopiņu pagastā notikušās smagās avārijas izraisīšanu.
Kā informēja Autotransporta prokuratūras virsprokurore Alla Ignatjeva, tiesa devusi sankciju Tornapoļska turēšanai apcietinājumā līdz apsūdzības uzrādīšanai. Pēc apsūdzības uzrādīšanas sankcijas termiņš ir spēkā divus mēnešus. Avārijā Stopiņu pagastā 3.jūnijā gāja bojā trīs cilvēki, cietuši vēl četri.

Tarnopoļskis vadīja apvidus automašīnu "Mercedes Benz G320", kas iebraukusi pretējā braukšanas joslā, pa kuru Rīgas virzienā braukušas trīs automašīnas - "Opel Rekord", "Ford Transit" un "Ford Scorpio". Džips pretējā braukšanas joslā burtiski "ielidojis".

Negadījumā vēl bijusi iesaistīta automašīna "VAZ", kas arī braukusi Rīgas virzienā, taču šīs automašīnas vadītājam izdevies izvairīties no sadursmes. Viņš no notikuma vietas aizbraucis.

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts alkoholisko dzērienu iespaidā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 3 līdz 15 gadiem, atņemot autovadītāja tiesības uz laiku līdz 5 gadiem.

Pēc iepriekšējas informācijas, Tarnopoļskis bijis otrajā alkohola reibuma pakāpē un patlaban ievietots īslaicīgās izmeklēšanas izolatorā. 1969.gadā dzimušais Tarnopoļskis ar iesauku "Maks" savulaik piederējis kriminālajam grupējumam "Pārdaugava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!