Smagā avārija uz Salu tilta šorīt notikusi, taksometram "VW Vento" "pārlidojot" pāri vairākus desmitus centimetru augstajai sadalošajai joslai un uzkrītot pa pretējā virziena brauktuvi braucošajai automašīnai "Mazda", pastāstīja negadījuma aculiecinieks Artūrs Kauliņš.
Avārija uz Salu tilta

Tikai zibenīga reakcija un strauja bremzēšana ļāvusi Kauliņam izvairīties no nopietnākas sadursmes ar abiem spēkratiem, kas avarējuši tieši viņa automašīnas "Hyundai" priekšā.

Kauliņš ar savu auto braucis pa Salu tiltu virzienā uz centru un turējies otrajā joslā, bet viņam priekšā kreisajā pusē pa trešo joslu braukusi automašīna "Mazda 3".

Pretimbraucošais taksometrs ietriecies sadalošā joslā, apmetot kūleni, "pārlidojis" tai pāri un uzkritis tieši uz "Mazdas" motora pārsega. Abi spēkrati "saķērušies", sagriezušies un apstājušies tilta vidū. Kauliņam strauji bremzējot, viņa auto tikai nedaudz aizskāris avarējušās automašīnas, un tam nav nekādu nopietnu bojājumu.

Kauliņš atzina, ka uz tilta tobrīd bijusi intensīva satiksme un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ negadījumā cietušas tikai trīs automašīnas. Viņš arī noraidīja policijas sākotnēji sniegto informāciju, ka avārijā cietis satiksmes mikroautobuss.

Taksometra vadītājs no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Savukārt "Mazdas" vadītāja, pēc Kauliņa teiktā, bijusi šokā, taču nopietnas traumas viņai neesot bijušas.

Cietusī pasažiere ir grūtniece, tāpēc nogādāta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā. Ārsti veikuši medicīniskās pārbaudes, bet smagas traumas un veselības traucējumi nav konstatēti, informēja slimnīcā.

Negadījums pie Lucavsalas notika ap plkst.8.50. Avārijas dēļ uz vairākām stundām tika slēgta satiksme pār tiltu Pārdaugavas virzienā un tuvākajās ielās izveidojās plaši sastrēgumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!