Tiesa noraidījusi digitālās televīzijas lietā apsūdzētā "Kempmayer Media Latvia" valdes locekļa Jāņa Svārpstona lūgumu mainīt viņam piemērotu drošības līdzekli – aizliegumu pildīt "Kempmayer" valdes locekļa pienākumus, informēja ģenerālprokuratūras Preses Centrā.
Novembra sākumā digitālās televīzijas krimināllietā procesa virzītājs Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Edvīns Piliksers pieņēma lēmumus par drošības līdzekļu piemērošanu apsūdzētajiem Jānim Lozem un Jānim Svārpstonam.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Lozem prokurors aizliedza sazināties ar "Kempmayer Media Limited" direktoriem Maiklu Flanagenu un Anni Koflenu. Loze šo drošības līdzekli pārsūdzēja, bet tiesa viņa sūdzību noraidīja.

Prokuratūras Preses centrs piektdien informēja, ka Lozem drošības līdzeklis piemērots sakarā ar to, ka Lozes, viņam jau esot šajā kriminālprocesā aizdomās turētā statusā, advokātu biroja vārdā noslēgtais līgums ar "Kempmayer Media Limited" radīja stāvokli, ka apsūdzētais Loze var sniegt juridisku palīdzību šajā pašā procesā iesaistītiem lieciniekiem Flanagenam un Koflenai.

Drošības līdzekli Svārpstonam prokurors piemērojis sakarā ar Svārpstona kā SIA "Kempmayer Media Latvia" valdes locekļa darbībām pēdējā laikā. Svārpstons saistībā ar Starptautiskās šķīrējtiesas sprieduma izpildes jautājumiem pārsniedza savas pilnvaras, sniedza patiesībai neatbilstošas ziņas par "Digital International Limited" kontā bankā Maltā arestēto 2,8 miljonu ASV dolāru piederību SIA "Kempmayer Media Latvia" un rosināja ierobežot cietušā SIA "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" tiesības nelikumīgā veidā.

Svārpstona aizstāvis un Loze prokurora lēmumus par drošības līdzekļa piemērošanu pārsūdzēja izmeklēšanas tiesnesim.

Ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša Māra Vīganta 2006.gada 24.novembra lēmumiem Svārpstona un Lozes sūdzības noraidītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!