Par atkārtotu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savu desmit gadu veco meitu Rīgas apgabaltiesa sodījusi 44 gadus veco Igoru Š. ar nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un triju gadu pārbaudes laiku, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
Tiesa apstiprināja starp prokuroru, apsūdzēto un aizstāvību noslēgto vienošanos par nosacīto sodu. Vīrietim ir problēmas ar alkohola lietošanu un arī abos gadījumos, kad viņš seksuāli aizskāra meitu, viņš bija piedzēries, prokurors nepieprasīja piemērot ārstēšanos no alkoholisma. Tiesai radusies pārliecība, ka noteiktais sods turpmāk atturēs viņu no nozieguma izdarīšanas.

Vīrietis meitu seksuāli aizskāris divreiz — pirmoreiz, kad viņai bija astoņi gadi, un otrreiz šogad janvārī. "Dzimumakta nebija. Viņš meiteni skūpstīja, pret meitenes gribu aizskāra viņas krūtis, un smagākais, ko viņš izdarīja, — novilka apakšbikses un aizskāra dzimumorgānus," stāsta prokurors Vadims Iļasovs un piebilst, ka ekspertu slēdziens liecina, ka notikušais meitai nav atstājis smagu kaitējumu. Ģimene esot nelabvēlīga. Tēvs ģimenē neatgriezīšoties, viņam bāriņtiesa atņēmusi aprūpes tiesības uz bērnu, turklāt māte ar meitu esot no viņa aizgājusi, ziņo laikraksts.

Pēc Krimināllikuma par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem.

Prokurors norāda, ka sākotnēji vīrietis policijai noliedzis izdarīto, teicis, ka viņu gribot "izdzīvot" no dzīvokļa, taču vēlāk savu vainu atzinis un nožēlojis.

Krimināltiesību eksperts Andrejs Judins konkrēto lietu atturas komentēt, norādot vien, ka par dzimumnoziegumiem, jo īpaši pret mazgadīgo, nosacīts sods visdrīzāk nav piemērots".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!