Ceturtdien Mārupē, Zeltrītu ielā 12 izcēlās ugunsgrēks jaunā trīsstāvu dzīvojamajā mājā, izdeguši 460 kvadrātmetri. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Inga Vetere portālu "Delfi" informēja, ka ugunsgrēks lokalizēts.
Glābēji informāciju par ugunsnelaimi saņēma ap pulksten 11.52, informēja Vetere. Notikuma vietā ieradušās vairākas ugunsdzēsēju mašīnas.

Vairāk bilžu no notikuma vietas

Notikuma vietā ir astoņas cisternas, divi pacēlāji un kāpnes. Ugunsgrēkā izdegusi puse mājas, informēja Vetere. Glābšanu apgrūtināja tas, ka mājā gandrīz visiem dzīvokļiem ir metāla durvis. Lai pārliecinātos, ka dzīvokļos nav iesprostoti cilvēki, ugunsdzēsēji bija spiesti durvis uzlauzt.

Vetere norādīja, ka Mārupē, jaunceļamo māju rajonā, nav ierīkotas ūdens ņemšanas vietas. Dzēšot šo ugunsgrēku, ugunsdzēsēji ūdeņi ņēma no pietecējušas būvbedres.

Ugunsgrēka laikā kāda mājas otrajā stāvā dzīvojoša ģimene atteikusies evakuēties no degošās mājas. Lai konfliktu atrisinātu, ugunsdzēsēji izsauca policiju.

Mājas iedzīvotāji portālu "Delfi" informēja, ka glābēji notikuma vietā ieradušies 25 minūtes pēc izsaukuma, savukārt dispečeru informācija liecina, ka pirmā glābēju mašīna notikuma vietā ieradās septiņas minūtes pēc izsaukuma. VUGD to skaidro, ka Mārupē nav ugunsdzēsēju brigādes un glābēji ieradās no Rīgas.

Informācijas par cietušajiem nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!