Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) trešdien miris sestdien no Daugavpils transportētais vienu gadu un divus mēnešus vecais vecāku piekautais puisītis, informēja BKUS Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Sestdien smagi cietušais bērns bezsamaņas stāvoklī tika ievietots BKUS intensīvās terapijas nodaļā Rīgā, kur mediķi cīnījās par viņa dzīvību. Mediķi bērnam bija konstatējuši sasitumus, asins izplūdumu smadzenēs un epilepsiju.

Trešdien mirušajam bērnam tiks veikta tiesu medicīnas ekspertīze, lai noskaidrotu nāves apstākļus.

Jau ziņots, ka sestdien, 5.jūlijā, no Daugavpils rajona Līksnas pagasta Daugavpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts gadu un divus mēnešus vecs bērns, kurš turpmākai ārstēšanai tika pārvests uz BKUS.

Daugavpils Policijas pārvaldē paskaidroja, ka par notikušo sākta pārbaude. Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam tiek turēti viņa vecāki. Cietušā bērna māte un patēvs izmeklētājiem teikuši, ka bērnu neesot situši. Kā iespējamos sasitumu iemeslus viņi minējuši kritienus, kad bērns mācījies staigāt. Lai noskaidrotu zilumu rašanās patiesos iemeslus, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Daugavpils rajona padomes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu galvenā speciāliste Natālija Peterāne pastāstīja, ka šī ģimene līdz šim nebija nonākusi bērnu tiesību aizsardzības iestāžu darbinieku uzmanības lokā. Nekādas sūdzības nav saņemtas arī no bērnu uzraugošā ģimenes ārsta, bērns regulāri ticis vests uz medicīniskajām apskatēm, izdarītas viņam arī visas nepieciešamās potes.

Ģimenē aug vēl divi četrus un piecus gadus veci bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!