Rīgas rajona Piņķos ceturtdienas rītā policijai, pateicoties 22 gadus veca jūrmalnieka palīdzībai, izdevies aizturēt kādas apsardzes firmas darbinieku, kurš vairākkārt rupji pārkāpa satiksmes noteikumus - uz gājēju pārejas Jūrmalā gandrīz sabrauca bērnu, pārkāpa noteikto braukšanas ātrumu un nepakļāvās ceļu policistu prasībai apstāties.
Jūrmalas policijas preses sekretāre Inga Skuja informēja, ka 1952.gadā dzimušo apsardzes darbinieku Rolandu, kurš satiksmes noteikumus pārkāpa ar savai darbavietai piederošo auto "Suzuki Jimny", aizturēt policistiem palīdzēja 1981.gadā dzimušais Lauris, kurš pusstundu sekoja likumpārkāpējam un informēja policiju par vajātā atrašanās vietu un brauciena maršrutu.

Vispirms apsargs Jūrmalā, Pērkona ielas un Dārza ielas krustojumā pie gājēju pārejas, apsteidza kādu automašīnu, kura tobrīd bija apstājusies, lai ielu varētu šķērsot kāds bērns. Auto gandrīz notrieca mazgadīgo gājēju un neapstājoties turpināja ceļu. Minēto pārkāpumu redzēja gan ceļu policists, kurš par notikušo informēja citus Jūrmalas pilsētā izvietotos ceļu policijas posteņus, gan Lauris, kurš ar automašīnu "BMW 520" brauca aiz apsardzes firmas transportlīdzekļa.

Rolands ceļu satiksmes noteikumus pārkāpa arī vēlāk, kad uz Ventspils šosejas aiz Lielupes tilta viņš nepakļāvās ceļu policijas darbinieka prasībai apstādināt transportlīdzekli un turpināja braukt tālāk. Policijas darbinieki sāka "Suzuki Jimny" vajāšanu, un arī Lauris , pēc sazināšanās ar Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldi, sāka sekot līdzi apsardzes automašīnai, nepārtraukti informējot policiju par transportlīdzekļa braukšanas virzienu.

Ceļu policija Rolanda vadīto auto apstādināja Piņķos, pēc pusstundu ilgas sekošanas operācijas pa Rīgas-Jūrmalas šoseju, Rīgas-Liepājas šoseju un Babīti.

Aizturētajam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par policijas darbinieka prasības apstādināt transportlīdzekli neizpildīšanu, ja pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, par ko Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz naudas sodu no divsimt līdz piecsimt latiem vai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz laiku no diviem līdz trim gadiem.

Bet Laurim Jūrmalas policija par palīdzības sniegšanu un operatīvu rīcību nolēmusi pasniegt pateicības rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!