Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 4.septembrī rakstveida procesā izskatīs Saeimas deputāta Daiņa Liepiņa (LRA) blakus sūdzību par Administratīvās rajona tiesas tiesneša lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt Liepiņa pieteikumu par Saeimas lēmumu piekrist viņa krimināllietas iztiesāšanas turpināšanai, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Viņa norādīja, ka lietā noskaidrojams, vai Administratīvās rajona tiesas tiesnesis pamatoti konstatēja, ka konkrētais Saeimas lēmums ir politisks lēmums, kurš nav pakļauts administratīvās tiesas kontrolei.

Jau ziņots, ka februārī Saeima vienbalsīgi piekrita Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Liepiņam ir izvirzīta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu un cita mantiska rakstura deklarācijā.

Saskaņā ar apsūdzību šie noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2012.gada 28.jūnijam. Kriminālprocess Jelgavas tiesā saņemts 2013.gada 1.jūlijā. Savukārt 2014.gada februārī sākta tiesas izmeklēšana. Jelgavas tiesa informē, ka apsūdzētais Liepiņš savu vainu neatzīst un lietā tiek veikta pierādījumu pārbaude un turpinās tiesas izmeklēšana.

Šā iemesla dēļ Liepiņš nevar piedalīties Saeimas sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!