Foto: DELFI
Automašīnas un pasažieru autobusa sadursmē pirmdienas rītā uz Jūrmalas šosejas dzīvību zaudējuši divi cilvēki, un pašlaik iepriekš ierobežotā satiksme jau ir atjaunota, informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Izsaukums uz notikuma vietu ‒ Lielupes tiltu Jūrmalas šosejā ‒ saņemts pulksten 7.23. "Audi", uz tilta apdzenot automašīnu, iebrauca pretējā joslā un sadūrās ar pasažieru autobusu. "Audi" brauca Tukuma virzienā, bet autobuss ‒ uz Rīgu.

Avārijā gājuši bojā "Audi" esošie cilvēki ‒ 1940.gadā dzimušais vadītājs un 1941.gadā dzimusi sieviete.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko pavēstīja, ka mediķi apskatījuši arī četrus autobusa pasažierus. 11 un 13 gadu veci zēni ar smadzeņu satricinājumu ir nogādāti slimnīcā. Nebūtiskas rokas traumas guvis arī vīrietis un sieviete, taču viņi nav nogādāti slimnīcā.

Sadovskis norādīja, ka automašīnas vadītājs pārkāpis satiksmes noteikumus, jo uz tilta apdzīšanas manevru aizliegts veikt.

Policija arī sākusi kriminālprocesu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele pastāstīja, ka bojāgājušie no automašīnas atlūzām atbrīvoti ar speciāliem instrumentiem.

Ar to avārijas sekas nav beigušās, jo no sadursmē cietušā autobusa tecējusi ārā dīzeļdegviela. To ugunsdzēsēji pārklājuši ar absorbentu, taču daļa degvielas ietecējusi Lielupē un krājusies krastā pie niedrēm. Kopumā degvielas plankums upē ir apmēram 200 kvadrātmetru liels.

Ugunsdzēsēji no autobusa atsūknējuši 100 līdz 150 litru degvielas, un upē izlijušās degvielas noplūde ir ierobežota. Par notikušo informēta Lielrīgas vides pārvalde.

Ap plkst. 13.30 satiksme uz tilta atjaunota pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!